به گزارش ایرنا به نقل از الجزیره، نتانیاهو گفت: رئیس شاباک روز هفتم اکتبر مرا از خواب بیدار نکرده و به مسئولیتهایش عمل نکرده است.
وی ادعای رونین بار مبنی بر هشدار شدید قبل از هفتم اکتبر را رد و مدعی شد که رئیس شاباک، در طول سال 2023 از بهبود وضعیت اقتصادی در نوار غزه، حمایت و با هدف حفظ آرامش از عملیات ترور جلوگیری کرده بود.
نتانیاهو با انتشار بخشهایی از جلسات پشت پرده ادعا کرد که شاباک بر این باور بود که حضور کارگران فلسطینی از اهالی غزه در داخل سرزمینهای اشغالی 1948 یک عامل آرامش اصلی است.
نخست وزیر اسرائیل همچنین از اعمال فشارش برای ترور «صالح العاروری» عضو دفتر سیاسی حماس پرده برداشت که در آن زمان، رئیس شاباک به دلیل اینکه غزه، سرکوب شده است با این اقدام مخالفت کرده بود.
در بخش دیگری از اظهارات نتانیاهو آمده است که رونین بار بر این باور بود که «یحیی السنوار» رئیس فقید جنبش حماس در نوار غزه، برای جنگ فراگیر تلاش نمیکند و وی بر کرانه باختری و ثبات در نوار غزه تمرکز دارد.
نخست وزیر رژیم صهیونیستی تصریح کرد: شاباک درباره تنشآفرینی هشدار داده بود، اما هیچ گونه جنگ فراگیر یا تهدید فوری از سمت غزه را پیشبینی نکرده بود.
دفتر نخست وزیری رژیم صهیونیستی دوشنبه گذشته در بیانیهای رسمی اعلام کرد که شهادت «رونین بار» رئیس شاباک در دیوان عالی رژیم اسرائیل، مملو از دروغ است که ناکامیهای وی را آشکار میکند.
در بیانیه دفتر «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی آمده است که رونین بار اعلام کرده که شنبه شب در ماه اکتبر، کل سیستم را از خواب بیدار کرده است اما به سادگی فراموش کرده است که به سران رژیم، نخست وزیر و وزیر دفاع هشدار نداده است و اگر این کار را میکرد، میشد از حمله جلوگیری کرد.
این بیانیه با اشاره به اینکه رونین بار بیش از سه ساعت قبل از حمله، اطلاعاتی را دریافت کرده بود، افزود: رونین بار میگوید که دستیار نظامی نخست وزیر را در ساعت 5:15 صبح آگاه کرده است، در حالیکه با دستیار نظامی در ساعت 6:13 صبح، درست دقایقی قبل از شروع حمله حماس تماس گرفته شده است.
دفتر نخست وزیری رژیم صهیونیستی افزود: بنابر این، اظهارات رونین بار تاییدی بر ادعای همه وزرای کابینه است که رئیس شاباک در هفتم اکتبر به طرز فجیعی شکست خورده و به همین دلیل باید از سمت خود برکنار شود.
در این بیانیه ادعا شده است که برخلاف اظهارات نادرست رونین بار، نخست وزیر (بنیامین نتانیاهو) هرگز به دنبال به تعویق انداختن محاکمه خود نبود، برعکس، وی بر برگزاری دادگاه خود بدون تعویق اصرار داشت.
دفتر نخست وزیری رژیم صهیونیستی تاکید کرد که رئیس شاباک در برخورد با تحریک ها علیه ردههای سیاسی از جمله درخواست برای ترور نخست وزیر و تحریک علیه وزرا، به شدت ضعیف بوده است.
در ادامه این بیانیه آمده است که رئیس شاباک همچنین نتوانست از پرتاب نارنجکهای صوتی معترضان به محل اقامت نخست وزیر در قیساریه که یک نگهبان را تا حد مرگ سوزاند و خانه را به آتش کشید، جلوگیری کند.
رونین بار رئیس سرویس امنیت داخلی رژیم صهیونیستی (شاباک) صبح امروز (دوشنبه) دفاعیه هشت صفحهای خود را مبنی بر برکناری از این سمت ارائه کرد و در این نامه به قضات دیوان عالی قضایی نوشت که به زودی تاریخ استعفای خود را اعلام خواهد کرد.
بر اساس گزارش شبکه هفت رژیم صهیونیستی، رونین بار در این نامه به ماجرای «قطر گیت» اشاره و تصریح کرد که تحقیقات و بررسیهای ماجرای قطرگیت در خصوص ضربه به امنیت (رژیم) اسرائیل، آسیب جدی به مذاکرات برای آزادی اسیران، تقویت حماس و ضربه به روابط این رژیم و دولت مصر ابهامات زیادی را ایجاد کرده است.
همچنین رئیس شاباک در این نامه نوشت: نتانیاهو بارها از وی خواسته است که برخلاف قوانین شاباک، ضد معترضان و مخالفان وی اقدام کند.
رونن بار افزود: نتانیاهو ضمن انتظار از شاباک برای اقدام جدی علیه معترضان، به دنبال دستیابی به هویت فعالان معترض و نیز تأمینکنندگان مالی این اعتراضات که اهداف امنیتی را دنبال میکردند، بود.
به گفته بار، نخست وزیر رژیم صهیونیستی همچنین از او خواسته بود که در به تعویق انداختن محاکمه وی به خاطر اتهامات مربوط به فساد مالی کمک کند.
وی افشا کرد: نتانیاهو در رابطه با محاکمهاش، بارها و بهطور غیرمعمول مرا تحت فشار قرار داد تا دستورالعملهایی را در این خصوص صادر کنم که اجازه ادامه محاکمه وی را ندهد.
به گزارش این رسانه صهیونیستی، رونین بار در خصوص حذف خود از تیم مذاکرهکننده اسرائیلی برای آزادی اسیران اظهار کرد: نتانیاهو همزمان با آزادی اسرای اسرائیل در مرحله اول توافق و در آستانه نیاز به شروع مرحله دوم مذاکرات برای آزادی اسرای باقیمانده، مرا در جلسهای شگفتزده کرد.
وی افزود: نتانیاهو مرا به جلسهای احضار کرد و به طور غیرمنتظره از تیم مذاکرهکننده حذف کرد.
اگرچه در 8 آوریل (19 فروردین 1404) استدلالهای نهادهای نظارتی و نمایندگان مخالف در کنست (مجلس رژیم صهیونیستی) که برکناری رونین بار را نقض رویه قانونی و تضاد منافع دانستند، شنیده شد، اما دیوان عالی رژیم صهیونیستی هنوز حکمی در مورد این پرونده صادر نکرده است.