به گزارش انتخاب، وال استریت ژورنال نوشت: مقامات آمریکایی میگویند که ایالات متحده به دنبال برگزاری مذاکرات هستهای مستقیم با ایران است.
در ادامه این مطلب آمده است: اگر ایران موافقت کند که وارد گفتگو شود، این مذاکرات اولین مذاکرات مستقیم و مداوم بین دو کشور از زمانی خواهد بود که رئیسجمهور ترامپ در سال 2018 از توافق هستهای قبلی خارج شد.
ترامپ در اظهاراتی در اواخر پنجشنبه به خبرنگاران گفت که بهتر است مذاکرات مستقیم داشته باشیم. «فکر میکنم این سریعتر پیش میرود و شما طرف مقابل را خیلی بهتر میفهمید تا وقتی که از میانجیها استفاده کنید.» او اضافه کرد: «من میدانم که آنها علاقه دارند که مستقیماً صحبت کنند.»
مقامات ایرانی بلافاصله به درخواست برای اظهار نظر پاسخ ندادند.
سران ایران هفته گذشته در نامهای به ترامپ اعلام کردند که آماده گفتوگوهای غیرمستقیم هستند، گفتوگوهایی که از طریق یک کشور ثالث میانجیگری شود.
مقام ارشد ایالات متحده گفت که دولت ترامپ به دنبال گفتوگوهای مستقیم میان مقامات ارشد دو طرف است و میخواهد از وضعیتی که در آن مذاکرهکنندگان در طبقات مختلف یک هتل قرار دارند و پیامها را از این طبقه به آن طبقه منتقل میکنند، اجتناب کند.
مقامات آمریکایی در دوران دولت بایدن گفتگوهای غیرمستقیم با همتایان ایرانی خود داشتند، چرا که تهران از برگزاری جلسات حضوری مستقیم خودداری کرده بود.
استیو ویتکاف نماینده ویژه دولت ترامپ در امور خاورمیانه، احتمالاً بخشی از تلاشهای مذاکره خواهد بود، هرچند هیچ تیم یا مکان خاصی برای مذاکرات اعلام نشده است.
انباشت مواد شکافتپذیر ایران به سرعت در حال رشد است. ایران تنها به یک یا دو هفته زمان نیاز دارد تا به اندازه کافی مواد شکافتپذیر درجه تسلیحاتی برای ساخت یک سلاح هستهای تولید کند.
ترامپ گفته است که او به دنبال راهحل دیپلماتیک است، اما اخیراً تهدید کرده است که اگر ایران برای بازگشت به مذاکره در مورد برنامههای هستهای خود اقدام نکند، ایران را بمباران خواهد کرد. ماه گذشته، ترامپ نامهای به ایران ارسال کرد که در آن گفته بود برای رسیدن به توافق، یک مهلت دو ماهه وجود دارد.
ایالات متحده فشار نظامی را افزایش داده است در حالی که فشار دیپلماتیک را وارد میکند. پنتاگون حضور نظامی ایالات متحده در خاورمیانه را گسترش داده است و دو گروه ضربتی هواپیماهای حامل را به منطقه ارسال کرده است، به همراه جنگندههای F-35، بمبافکنهای B-2 و سامانههای دفاع هوایی پاتریوت.
ایالات متحده گفته است که این تحرکات آمادهسازی برای یک حمله قریبالوقوع به ایران نیست، بلکه برای حمایت از کمپین ایالات متحده علیه یکی از متحدان تهران در منطقه، یعنی حوثیها در یمن است. کاخ سفید هشدار داده است که اگر حوثیها به نیروهای آمریکایی حمله کنند، ایران مسئول خواهد بود.
ایران نیز اهرم فشار خود را دارد. مقامات و کارشناسان معتقدند که تهران به ساخت یک سلاح هستهای نزدیکتر از هر زمانی است – و احتمالاً تنها چند ماه با آن فاصله دارد، اگر بخواهد پیش برود.
سینگ، مقام سابق در شورای امنیت ملی امریکا، هشدار داد که مهلت دو ماههای که ترامپ در نامه خود به ایران ذکر کرده، فشار زیادی به واشنگتن و تهران وارد میکند. دولت ترامپ «ممکن است به زودی خود را در برابر تصمیمی برای اقدام نظامی قرار دهد که قطعاً امیدوار است آن را به تعویق بیاندازد.»
هنوز مشخص نیست که زمان شروع مهلت دو ماهه، که قبلاً توسط آکسیوس گزارش شده بود، چه زمانی خواهد بود.
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: اهل مذاکرهایم اما قلدرمآبی آمریکا را نمیپذیریم
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در مورد مذاکرات ایران و آمریکا گفت: ایران دارای منطق گفتمانی و اهل مذاکره است به شرط آنکه طرف مقابل قلدرمآبی نکند و در موضع برابر خواستار مذاکره باشد.
ابراهیم عزیزی امروز، 15 فروردین در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه شیراز با اشاره به نقض عهدهای متعدد آمریکا افزود: وقایع مختلف در طول نیم قرن اخیر نشان داده است آمریکا به عهد خود وفادار نیست و تنها حرف از مذاکره میزند. امروز نیز این کشور قابل اعتماد نیست.
وی با اشاره به تحولات غرب آسیا و تأثیر آن بر معادلات، گفت: در این شرایط باید منطقی و هوشمندانه عمل کنیم.
نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: امروز بحث کنترل انرژی در غرب آسیا که 60 درصد منابع را در خود جای داده، موجب شده تا کشورها به این منطقه چشم داشته باشند.
عزیزی با تاکید بر راهبرد مقاومت در برابر استکبار افزود: عقل، تدبیر و هوشمندی حکم میکند که در جنگ ترکیبی دشمن، از همه ظرفیتها استفاده کنیم و این مسئولیت همه ما را بیشتر میکند.
وی با اشاره به تهدیدات آمریکا و رژیم صهیونیستی نیز بیان کرد: به سران زورگو و قلدر آنها با اقتدار میگوییم که دست از تهدید ملت بزرگ ایران بردارند و این را بدانند که در صورت ایجاد ناامنی، تمام دنیا را برایشان ناامن میکنیم.
روسیه: پرونده هستهای ایران باید از راه دیپلماتیک حل شود
سخنگوی کرملین امروز جمعه گفت: روسیه معتقد است که مشکل پرونده هستهای ایران باید منحصراً از راههای سیاسی و دیپلماتیک حل شود.
دیمیتری پسکوف در پاسخ به این سوال که کرملین در مورد موضوع حمله نظامی آمریکا به ایران و مذاکرات مستقیم بین ایالات متحده و ایران چه نظری دارد، گفت: ما معتقدیم که مشکل پرونده هستهای ایران فقط باید از طریق ابزارهای سیاسی و دیپلماتیک مورد بحث و بررسی قرار گیرد و به طور انحصاری حل شود.
پسکوف با بیان اینکه روسیه، ایران را متحدی میداند که روابط خود را با آن توسعه داده است، گفت: همه طرفهای موجود در وضعیت ایران باید خویشتنداری کنند و بر تلاشهای دیپلماتیک تمرکز کنند.