تاریخ : پنجشنبه, ۱۹ تیر , ۱۴۰۴ Thursday, 10 July , 2025
0

بندر سیراف کجاست؟ نگین بوشهر را بشناسید

  • کد خبر : 52803
  • ۱۹ تیر ۱۴۰۴ - ۱۶:۵۵
بندر سیراف کجاست؟ نگین بوشهر را بشناسید

سیراف کجاست؟ بندر سیراف یکی از بهترین جاذبه‌های باستانی بوشهر است که در جنوب این استان قرار دارد. تاریخ چند هزار ساله، طبیعت بکر و خیره‌کننده و تلفیق دریا و کوهستان، شناسنامه گردشگری این بندر مهم در ایران قلمداد می‌شود.   سیراف از اردشیرآب، نامی به افتخار اردشیر بابکان، گرفته شده که به مرور زمان […]

سیراف کجاست؟

بندر سیراف یکی از بهترین جاذبه‌های باستانی بوشهر است که در جنوب این استان قرار دارد. تاریخ چند هزار ساله، طبیعت بکر و خیره‌کننده و تلفیق دریا و کوهستان، شناسنامه گردشگری این بندر مهم در ایران قلمداد می‌شود.

 

سیراف از اردشیرآب، نامی به افتخار اردشیر بابکان، گرفته شده که به مرور زمان تبدیل به شیراب و سپس سیراف شد. نام دیگر بندر سیراف بندر طاهری است. رفتن به این بندر با خرید بلیط هواپیما امکان‌پذیر است.

 

تاریخچه و زمان ساخت بندر سیراف

بندر باستانی سیراف در سده سوم میلادی و در دوره پادشاهی ساسانیان به دستور اردشیر بابکان بنا شد. در دوره ساسانیان، این بندر از نظر تجارت دریایی به اوج شکوفایی خود رسید. چین، آفریقا، هند، بحرین، بنادر بصره، سوهار و دمام از جمله بنادری بودند که بندر سیراف در سده چهارم هجری با آن‌ها مراودات فرهنگی و تجاری داشت.

 

سفال‌ها، زیورآلات و اشیای گرانبهایی که از دل خاک این بندر کشف شده، گویای روابط تجاری سیراف با بنادر مختلف جهان است. سایر کاوش‌های باستانی انجام شده در این منطقه اثبات می‌کند که بندر سیراف در گذشته شهری بزرگ و پرجمعیت با مردمی آزاداندیش بوده است.

 

با این حال، شکوه اقتصاد، فرهنگ و تجارت بندر زیبای سیراف طی زلزله‌ای مرگبار در سال 367 هجری قمری به پایان رسید. طی این زلزله، بخش‌های زیادی از این بندر در زیر خاک مدفون شد.

 

لوکیشن بندر سیراف و فاصله آن از شهرهای اطراف

بندر سیراف بوشهر از جاهای دیدنی استان بوشهر است که در بخش مرکزی شهرستان کنگان و در فاصله میان بندر عسلویه و بندر کنگان قرار دارد. این شهر با بندر بوشهر 240 کیلومتر و با بندرعباس حدود 380 کیلومتر فاصله دارد. شایان ذکر است که سیراف در منطقه‌ای باریک میان کوه و دریا با طول 4 کیلومتر و عرض 700 متر قرار دارد.

 

فاصله بندر سیراف تا بوشهر: 238 کیلومتر

فاصله بندر سیراف تا شیراز: 315 کیلومتر

فاصله بندر سیراف تا اصفهان: 719 کیلومتر

فاصله بندر سیراف تا عسلویه: 50.2 کیلومتر

فاصله بندر سیراف تا تهران: 1159 کیلومتر

 

بهترین مسیر سفر به بندر سیراف

علی‌رغم اینکه شهر سیراف فاقد ترمینال یا فرودگاه است، راه‌های مختلفی برای سفر به این منطقه بکر و زیبا وجود دارد که در ادامه یک‌به‌یک آن‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

 

سفر به سیراف با هواپیما

یکی از کوتاه‌ترین و البته پرهزینه‌ترین راه‌های سفر به سیراف، سفر هوایی است. برای سفر به سیراف با هواپیما دو انتخاب پیش رو دارید که یکی از آن‌ها خرید بلیط هواپیما عسلویه و دیگری رزرو پرواز تهران بوشهر است. از میان این دو گزینه، فرودگاه عسلویه فاصله کمتری با بندر سیراف دارد. از همین رو، می‌تواند گزینه بهتری برای سفرهای هوایی باشد تا در همین حین، به جاهای دیدنی عسلویه هم سر بزنید.

 

بعد از رسیدن به فرودگاه عسلویه یا بوشهر هم می‌توانید خودتان را با خودروی سواری به این بندر رویایی برسانید.

 

سفر ریلی به بندر سیراف

بندر سیراف در استان بوشهر نه تنها فرودگاه و ترمینال ندارد، بلکه از داشتن خط ریلی هم محروم است. بنابراین، اگر انتخابتان سفر با قطار باشد، باید ابتدا خودتان را به بندرعباس برسانید. سپس به وسیله اتوبوس یا تاکسی، راهی کنگان و بعد سیراف شوید.

 

سفر با اتوبوس به سیراف

سفر با اتوبوس برای کسانی که از زیبایی مسیر به اندازه رسیدن به مقصد لذت می‌برند، می‌تواند گزینه ایده‌آل و البته مقرون‌به‌صرفه‌ای باشد. مسیر رسیدن به سیراف با اتوبوس از جاده بوشهر، کنگان و سیراف عبور می‌کند. به عبارت دیگر، گردشگران ابتدا خودشان را با اتوبوس به بوشهر می‌رسانند و بعد از آنجا به سمت کنگان و در نهایت سیراف حرکت می‌کنند. راه دیگر سفر با اتوبوس این است که از بوشهر به سمت عسلویه بروید. معمولا اتوبوس‌های عسلویه مسافران را در زیر پل طاهری پیاده می‌کنند و ادامه مسیر را به تاکسی‌ها یا خودروهای دربستی حاضر در زیر این پل واگذار می‌کنند.

 

ناگفته نماند که راه میان‌بری هم برای سفر به سیراف با اتوبوس وجود دارد و آن تهیه بلیط به مقصد کنگان است. البته باید این را در نظر داشته باشید که همه شهرهای ایران بلیط اتوبوس مستقیم به شهر کنگان ندارند.

 

سفر با خودروی شخصی

برای کسانی که در شهرهای مجاور سیراف هستند، سفر جاده‌ای با خودرو شخصی جذابیت خاصی به همراه دارد. در سفر با خودرو شخصی، گردشگران این آزادی عمل را دارند تا در طول مسیر توقف کنند و از زیبایی‌های نهفته در دل جاده نیز لذت ببرند. شما در هر جای این مرز و بوم که هستید، می‌توانید با کمک گوگل‌مپ یا دیگر نقشه‌های آنلاین، بهترین مسیر رسیدن به سیراف را انتخاب کنید و سپس به دل جاده بزنید.

 

بندر سیراف

آب و هوای بندر سیراف و بهترین زمان سفر به آن

بندر سیراف ایران همچون تمام نقاط جنوبی این کشور، تابستان‌هایی گرم و طاقت‌فرسا با آب‌وهوایی کاملا شرجی دارد. غالبا هم دمای بالا در این بندر تا اواسط پاییز احساس می‌شود. با آمدن آبان هوا کمی خنک‌تر می‌شود و این اعتدال و خنکی را می‌توان تا نیمه‌های اردیبهشت کاملا احساس کرد.

 

با در نظر داشتن اقلیم خاص سیراف، بهترین زمان سفر به این بندر را می‌توان اواسط پاییز تا نیمه‌های بهار دانست. بد نیست بدانید که در زمستان‌های سیراف نیز خبری از برف و بوران نیست. از همین رو، فصل زمستان مناسب‌ترین زمان برای سفر به این منطقه جذاب خواهد بود.

 

جاهای دیدنی بندر سیراف

تاریخ کهن و طبیعت چشم‌نواز، جاذبه‌های دیدنی زیادی را به این بندر بخشیده است که گردشگران با تماشای آن‌ها حظ وافری را از سفر به جنوب ایران تجربه خواهند کرد.

 

در ادامه، فهرست کاملی از جاهای تفریحی سیراف را به همراه معرفی مختصری از هرکدام از آن‌ها با شما به اشتراک می‌گذاریم.

 

قلعه نصوری (عمارت شیخ جبار نصوری): بنایی متعلق به دوره قاجار با قدمت 200 سال که توسط یکی از بزرگان خاندان نصوری بنا شد.

 

گورستان صخره‌ای: این گورستان که به قبرستان تمدن‌ها شهرت دارد، شامل گورهایی در دل صخره‌هاست. قدمت این گورستان به عصر ساسانیان و دوره بعد از اسلام بازمی‌گردد.

 

گور سیبویه: سیبویه دانشمند و زبان‌شناس بزرگ قرن دوم هجری قمری است که امروزه از آرامگاهش به عنوان مهم‌ترین نماد فرهنگی و علمی سیراف یاد می‌کنند.

 

موزه سیراف: در این موزه، تاریخ کهن سیراف در سه بخش مجزا با عناوین قبور سنگی، صنایع سفالی و سنگ‌نوشته‌ها به نمایش گذاشته می‌شود.

 

چاه های سنگی بندر سیراف: به این چاه‌ها که شمار آن‌ها به صد حلقه هم می‌رسد، استودان‌ها می‌گویند.

 

آتشکده سیراف: یکی از مهم‌ترین آتشکده‌های زرتشتیان در دوره باستان که امروزه آن را می‌توان بهترین شاهکار معماری به‌جامانده از این دوره دانست.

 

آرامگاه قطب‌الدین شیرازی: از قطب‌الدین به عنوان برجسته‌ترین و معروف‌ترین دانشمند قرن هفتم هجری یاد می‌کنند.

 

آبگیر دره‌ لیر: این آبگیر که روزگاری منبع اصلی تامین آب شرب مردم بوده، به سده‌های نخستین دوره اسلام تعلق دارد.

 

مسجد امام حسن بصری: این مسجد باشکوه، مصداقی تمام‌عیار از معماری دوره ایلخانی است.

 

دستکندهای تاریخی: تپه‌هایی تاریخی که باستان‌شناسان درباره کاربری آن‌ها اختلاف نظر دارند.

 

دخمه‌های باستانی: از دیگر جاذبه‌های دیدنی سیراف که برخی آن‌ها را گورهای سنگی متعلق به زرتشتیان می‌دانند و گروهی دیگر از آن‌ها به عنوان حوضچه آب یاد می‌کنند.

 

اسکله تاریخی یا پلاژ بندر سیراف: شاهدی زنده که به ما نشان می‌دهد که سیراف در روزگار قدیم رونق تجاری بسیاری داشته است.

 

مسجد جامع سیراف: این مسجد ظاهری ساده اما باصفا و دلنشین دارد. کتیبه‌های موجود در این مسجد، حکایت از قدمت طولانی آن دارند.

 

بازار سنتی: بهترین نماد از هویت فرهنگی غنی مردم سیراف که معماری اصیل دوره ساسانی را به نمایش می‌گذارد.

 

ساحل بندر سیراف: سواحل ماسه‌ای این بندر، زیباترین منظره از دریای نیلگون خلیج فارس را پیشکش نگاه گردشگران می‌کنند.

 

آبشار مصنوعی بندر سیراف: این آبشار زیبا و چشم‌نواز، در قسمت ورودی شهر قرار دارد و از طراحی بسیار زیبایی هم برخوردار است.

 

پارک بندر سیراف: بهترین لوکیشن تفریحی این بندر برای برپایی بساط کمپ و پیک‌نیک‌های خانوادگی است.

 

چشمه آب گرم میانلو: از بهترین و مهم‌ترین جاهای دیدنی اطراف بندر سیراف است که آب آن خاصیت درمانی دارد.

 

بهترین هتل های بندر سیراف

اگر به دنبال تجربه اقامتی شیک و لوکس در بندر سیراف هستید، باید بگوییم که گزینه‌های خیلی محدودی پیش رو دارید. در این بندر چند اقامتگاه بومگردی جا خوش کرده‌اند که با انتخاب آن‌ها می‌توانید زندگی سنتی مردمان این منطقه را از نزدیک لمس کنید.

 

اگر با اقامت در بومگردی‌ها میانه خوبی ندارید، هتل‌های مجاور این بندر مانند هتل لوله ای سیراف یا هتل دلوار و هتل آپارتمان پاسارگاد در بوشهر می‌توانند انتخاب‌های خوبی باشند.

 

فهرست زیر، شامل چند مورد از بهترین هتل بندر سیراف به پیشنهاد ماست:

اقامتگاه بومگردی سندباد: در فاصله 4 کیلومتری ساحل سیراف

اقامتگاه سنیار: در فاصله 3.6 کیلومتری ساحل سیراف

اقامتگاه کاکا سیرافی: در فاصله 3.6 کیلومتری ساحل سیراف

هتل آپارتمان طاهری: در فاصله 3.7 کیلومتری ساحل سیراف

اقامتگاه بادپا سیراف: در فاصله 3.1 کیلومتری ساحل سیراف

اقامتگاه بومگردی نصوری سیراف: در فاصله 1.8 کیلومتری ساحل سیراف

 

بندر سیراف

اقتصاد و فرهنگ بومی شهر سیراف

اقتصاد مردم سیراف بر پایه ماهی‌گیری، محصولات کشاورزی، فرآورده‌های دامی و امور صنعتی و پتروشیمی استوار است. جمعیت این بندر را غالبا ترکیب شیعه و اهل تسنن در کنار هم تشکیل می‌دهند و اعتقاد راسخی به برپایی مراسم باشکوه مذهبی در مناسبت‌ها و ایام مختلف سال دارند.

 

زبان رسمی مردم سیراف همان زبان فارسی با گویش کنگانی است. ضمن اینکه در میان جمعیت اهل تسنن، از زبان عربی به عنوان گویش رسمی استفاده می‌شود. مهمان‌نوازی و خون‌گرمی به همراه آیین‌های فرهنگی که با شور و حرارت خاصی در ماه‌های مختلف سال برگزار می‌شود، اصلی‌ترین هویت فرهنگی این منطقه به حساب می‌آید.

 

در بندر سیراف چه بخوریم؟

در خطه جنوب ایران طعم‌ها و رایحه‌های بسیار دلپذیری برای گردشگران مهیا شده که بسیاری از آن‌ها بر پایه ادویه‌های معطر و ماهی هستند. بندر تاریخی سیراف هم از این قاعده مستثنی نیست و مردمان آن اغلب با غذاهای محلی همچون پلیل، ودام، ماهی تنوری، ماهی کبابی، ته‌چین ماهی، مجک، تهمه، او سرابی و گل نشک از مهمانان خود پذیرایی می‌کنند.

 

غذای محبوب در بندر سیراف

در بندر سیراف چه بخریم؟

بندر تاریخی سیراف فهرستی متنوع از سوغاتی‌های خوراکی و صنایع دستی جذاب دارد که هرکدام نماینده بخشی از هویت فرهنگی و هنری مردمان این سرزمین هستند و در مراکز خرید سیراف به فروش می‌رسند. از بهترین انواع سوغاتی بندر سیراف در بخش خوراکی می‌توان به الوک (بادام وحشی محلی)، شلیخ (خارک خشک شده بدون هسته)، خرما خشکو (ترکیب خرما و کشک خشک)، حلوای برنج، حلوای انگشت‌پیچ، انواع ماهی، خرچنگ، میگو و نان‌های سنتی مختلف مانند نگاره، ارهین، نان تنوری و نان تابی اشاره کرد.

 

همچنین صنایع دستی ارزشمندی هم برای خرید از بندر سیراف وجود دارد که شاید محبوب‌ترین و شناخته‌شده‌ترین آن‌ها را بتوان حصیربافی، گلیم‌بافی، سوزن‌دوزی و زری‌بافی دانست.

 

بهترین مرکز خرید و بازار بندر سیراف

از بندر قدیمی سیراف نباید انتظار وجود مراکز خرید مدرن و مجلل را داشت. اصلی‌ترین بازار بندر سیراف، بازار بندر طاهری است که قدمتی صد ساله دارد. در این بازار تاریخی می‌توان انواع گوناگونی از محصولات دریایی، ادویه‌ها، پارچه‌های سنتی، سوغات و صنایع دستی و محلی این منطقه را پیدا کرد.

 

به‌جز بازار تاریخی، یک مرکز خرید با نام مرکز خرید پوشاک ساریه هم در سیراف وجود دارد که انتخابی عالی برای خرید پوشاک سنتی و مدرن است.

 

راهنمای جامع سفر به بندر سیراف

با خرید پرواز بوشهر تهران از سایت تریپ به آدرس www.trip.ir می‌توانید پس از گشت زدن در میان جاهای دیدنی بوشهر، خودتان را به تجربه سفر به جذاب‌ترین بندر تاریخی ایران، یعنی بندر سیراف، مهمان کنید. فرق نمی‌کند سبک گردشگری شما چگونه باشد؛ این بندر با دارا بودن عجایب تاریخی و جذابیت‌های طبیعی، هر گردشگری را با هر سلیقه‌ای مجذوب خود خواهد کرد.

 

 

لینک کوتاه : https://bluestartailors.com/?p=52803

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.