تاریخ : دوشنبه, ۱۸ فروردین , ۱۴۰۴ Monday, 7 April , 2025
0

تنش آبی یزد و اصفهان به مجلس کشیده شد/ برآورد خسارت 180 میلیارد تومانی

  • کد خبر : 19314
  • ۱۸ فروردین ۱۴۰۴ - ۳:۴۰
تنش آبی یزد و اصفهان به مجلس کشیده شد/ برآورد خسارت 180 میلیارد تومانی

به گزارش ایلنا، سید جلیل میرمحمدی، نماینده مردم تفت و میبد در مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (یکشنبه، 17 فروردین ماه) مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی با اشاره به آسیب‌های وارده به لوله‌های خط انتقال آب استان یزد، گفت: در ماه مبارک رمضان آب شرب مردم یزد قطع شد و الان چندین […]

به گزارش ایلنا، سید جلیل میرمحمدی، نماینده مردم تفت و میبد در مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (یکشنبه، 17 فروردین ماه) مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی با اشاره به آسیب‌های وارده به لوله‌های خط انتقال آب استان یزد، گفت: در ماه مبارک رمضان آب شرب مردم یزد قطع شد و الان چندین روز است که آب شرب مردم این استان قطع است، حداقل آسیب به زیرساخت‌های آب در استان حدود 180 میلیارد تومان براورد شده و 50 بار این تعرض و تخریب صورت گرفته است.

 

نماینده مردم تفت و میبد در مجلس ادامه داد: آب تخصیصی به استان یزد 90 میلیون متر مکعب بوده است که الان کمتر از 60 میلیون متر مکعب در سال برای شرب به مردم می‌دهند. آیا این همه آسیب و تخریب، مشکل را حل کرده است و آیا دستاوردی جزو هدررفت بیت‌المال داشته است؟

 

ماجرا چه بود؟

ماجرای آسیب به لوله‌های خط انتقال آب استان یزد منجر به تنش بین دو استان یزد و اصفهان شد؛ اما ماجرا چه بود؟

 

روزنامه سازندگی در این خصوص نوشت: درحالی‌ که گروهی از کشاورزان معترض اصفهانی به خط لوله انتقال آب به یزد آسیب رساندند و ایستگاه‌های پمپاژ شماره سه و چهار را تخریب کردند که این اقدام منجر به قطع آب شرب در بخش‌هایی از یزد شد و واکنش‌های شدیدی را در پی داشت و تنش را به سطح جدیدی رساند.

 

این تنش‌ها، پیامدهای متعددی در پی داشته است. ازجمله اینکه قطع آب در یزد به مدت چند روز، تعطیلی مراکز دولتی و آموزشی را در این استان به دنبال داشت.

 

در مقابل، تجمعات اعتراضی کشاورزان در اصفهان صورت گرفت. مقامات محلی هر دو استان یکدیگر را به تحریک افکار عمومی متهم کرده‌اند. برخی مدیران یزدی، اعتراض‌ها را به عوامل خارجی یا سیاسی نسبت داده‌اند، درحالی ‌که نمایندگان اصفهان بر لزوم بازنگری در پروژه انتقال آب تاکید دارند. این درحالی است که اختلال در تامین آب، فعالیت‌های صنعتی و کشاورزی در هر دو استان را تحت تاثیر قرار داده و نگرانی‌هایی درباره خسارات بلندمدت اقتصادی ایجاد کرده است.

 

در پی این حوادث، تلاش‌هایی برای مدیریت بحران صورت گرفته ازجمله اینکه رئیس‌جمهوری در واکنش به این موضوع، خواستار رسیدگی فوری به مشکل و تامین آب شرب یزد شد. سخنگوی صنعت آب نیز اعلام کرد که مشکل به زودی برطرف خواهد شد. 

 

از انتقال 100 میلیون مترمکعبی تا خشکیدن زاینده‌رود

آنطور که سازندگی نوشت: پروژه انتقال آب از سرشاخه‌های زاینده‌رود به یزد، که در دهه 60 شمسی آغاز شد، قرار بود سالانه حدود 78 میلیون مترمکعب آب را به این استان منتقل کند. با گذشت زمان، این میزان به نزدیک 100 میلیون مترمکعب افزایش یافت، اما این انتقال همواره با اعتراض‌هایی از سوی کشاورزان و مردم اصفهان همراه بوده است.

 

این درحالی است که در سال‌های اخیر، کاهش بارندگی‌ها، افزایش دما و برداشت‌های بی‌رویه از زاینده‌رود، این رودخانه را به بستری خشک در بسیاری از فصول سال تبدیل کرده است. این وضعیت، معیشت کشاورزان شرق اصفهان را که به حقابه‌های تاریخی خود وابسته‌اند، به خطر انداخته و نارضایتی گسترده‌ای را به دنبال داشته است.

 

کشاورزان اصفهانی معتقدند که آب منتقل‌شده به یزد، فراتر از نیاز شرب، در بخش صنعت نیز استفاده می‌شود، درحالی‌ که آنها از کم‌آبی شدید رنج می‌برند. این ادعا، اگرچه از سوی مقامات یزد رد شده، به تشدید احساس تبعیض میان دو استان دامن زده است. همه این اتفاقات درحالی رخ داده که نبود برنامه‌ریزی جامع و هماهنگ برای مدیریت منابع آبی در سطح ملی، به همراه عدم شفافیت در تخصیص آب، از دیگر عواملی است که به این بحران دامن زده است. این موضوع، اعتماد عمومی به سیاست‌گذاری‌های دولت را کاهش داده و زمینه‌ساز اعتراض‌های زیادی شده است.

 

هشدار جدی وزارت نیرو برای تامین آب تابستان

مسئولان کشوری چند صباحی است که از بحران ناترازی آب در کشور هشدار می‌دهند؛ موضوعی که از اواخر سال گذشته تا به امروز به صدر اخبار در فضای مجازی رسیده است.

 

در همین راستا روز گذشته -16 فروردین- سخنگوی صنعت آب در برنامه میز اقتصاد شبکه خبر اعلام کرد که وضعیت آب در کشور نامناسب است.

 

او اعلام کرد: به‌ واسطه پنجمین سال خشکسالی و عقب‌افتادگی 37 درصدی بارش‌ها نسبت به متوسط کشوری، وضعیت آب در کشور نامناسب است. در مناطقی مانند گیلان، مازندران و تا حدودی زنجان شرایط بهتری داریم اما در بسیاری از استان‌ها همچنین در تهران با کم‌آبی مواجه هستیم.

 

محمد جوانبخت، معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا در 27 اسفند با اشاره به بروز خشکسالی شدید در کشور، هشدار داد که تأمین آب در تابستان پیش رو با مشکلات زیادی مواجه خواهد بود.

 

 

لینک کوتاه : https://bluestartailors.com/?p=19314

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.