تاریخ : چهارشنبه, ۲۵ تیر , ۱۴۰۴ Wednesday, 16 July , 2025
0

تولید دارو در فضا؛ استارتاپ Varda Space می‌خواهد داروهایی بسازد که جاذبه زمین اجازه نمی‌دهد

  • کد خبر : 55460
  • ۲۵ تیر ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۵
تولید دارو در فضا؛ استارتاپ Varda Space می‌خواهد داروهایی بسازد که جاذبه زمین اجازه نمی‌دهد

سرمایه‌گذاری سنگین Varda Space برای داروسازی در فضا به گزارش interestingengineering، استارتاپ آمریکایی Varda Space Industries که در زمینه ساخت دارو در فضا فعالیت می‌کند، موفق شده 187 میلیون دلار سرمایه جذب کند. آن‌ها می‌خواهند از نبود جاذبه در محیط خارج از زمین کمک بگیرند و داروهای جدیدی تولید کنند. حتی با این دور جدید […]

سرمایه‌گذاری سنگین Varda Space برای داروسازی در فضا

به گزارش interestingengineering، استارتاپ آمریکایی Varda Space Industries که در زمینه ساخت دارو در فضا فعالیت می‌کند، موفق شده 187 میلیون دلار سرمایه جذب کند. آن‌ها می‌خواهند از نبود جاذبه در محیط خارج از زمین کمک بگیرند و داروهای جدیدی تولید کنند. حتی با این دور جدید سرمایه گذاری، مبلغ جمع آوری شده توسط این استارتاپ به عدد 329 میلیون دلار رسیده است. اما آیا ایده این استارتاپ واقعا عملی است؟ اصلا چرا تولید دارو در فضا متفاوت است؟

 

تولید دارو در فضا؛ استارتاپ Varda Space می‌خواهد داروهایی بسازد که جاذبه زمین اجازه نمی‌دهد

 

همانطور که اشاره کردیم، علت اصلی راه اندازی این پروژه، شرایط خاص فضا است. در مدار زمین، جاذبه‌ای که وجود دارد تقریبا حذف می‌شود که به آن میکروگرانش هم می‌گویند. در این شرایط مولکول‌های مواد دارویی به شکل متفاوتی بلوری می‌شوند. این حالتی که از آن صحبت می‌کنیم روی زمین به خاطر جاذبه اتفاق نمی‌افتد.

   

بد نیست بدانید که در گذشته هم شرکتی به نام Merck موفق شد در ایستگاه فضایی بین‌المللی یا همان ISS، نسخه‌ای پایدارتر از یک ماده تولید کند که برای داروی سرطان (Keytruda) استفاده می‌شد. تولید این ماده تقریبا در آزمایشگاه‌های زمینی غیر ممکن بود.

 

شاید بپرسید آیا دارویی که در فضا تولید می‌شود پس از بازگشت به زمین، بخاطر جاذبه ساختارش تغییر نمی‌کند؟ خب پاسخ منفی است. موادی که در حالت میکروگرانش تولید می‌شوند، پایدارتر، خالص‌تر و حتی از نظر زیستی فعال‌تر هستند و این خاصیت در زمان بازگشت به زمین هم حفظ می‌شود. مگر اینکه در محیط فیزیکی یا شیمیایی نامناسب نگهداری شوند، برای مثال گرما و رطوبت زیادی در محیط باشد.

 

تولید دارو در فضا,اخبار پزشکی ,خبرهای پزشکی

اولین آزمایشگاه در خارج از ایستگاه فضایی

بیشتر پروژه‌های تحقیقاتی قبلی، در ایستگاه فضایی انجام می‌شدند، اما Varda توانسته برای اولین بار، خارج از ISS و در فضاپیمای اختصاصی خودش مواد دارویی تولید کند. این شرکت حتی تا امروز سه بار موفق شده فضاپیماهای خود را به مدار ارسال کند و با موفقیت آن‌ها را به زمین بازگرداند. چهارمین ماموریت هم در حال حاضر در مدار است.

 

آن‌ها در اولین ماموریت خود به نام W-1، موفق شدند دارویی تولید کنند که باعث درمان HIV می‌شود. بلورهای این دارو تنها در شرایط میکروگرانشی تولید می‌شود. آن‌ها حتی ادعا می‌کنند که برای تولید انبوه دارو هم نیازی به فضاپیماهای عظیم نیازی ندارند. به گفته رئیس شرکت، هر فضاپیمایی که در حال حاضر در اختیار دارند، می‌تواند حدود 50 کیلوگرم ماده دارویی را به زمین بفرستد. این حجم کاملا قابل قبول است.

 

دفتر مرکزی این شرکت در کالیفرنیا قرار دارد و اخیرا یک آزمایشگاه جدید راه‌اندازی کرده‌اند تا فرمول برخی داروها را به دست بیاورند. با این اوصاف می‌توانیم امیدوار باشیم که در چند سال آینده، داروهای لازم برای بیشتر بیماری‌های خاص تولید شود.

 

لینک کوتاه : https://bluestartailors.com/?p=55460

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.