تاریخ : جمعه, ۱۲ اردیبهشت , ۱۴۰۴ Friday, 2 May , 2025
0

«حباب» به قیمت حبوبات رسید

  • کد خبر : 31765
  • ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۸:۳۵
«حباب» به قیمت حبوبات رسید

به گزارش ایلنا، قیمت لوبیا چیتی در جایگاه یکی از حبوبات پرمصرف کشور تا 500 هزار تومان در هر کیلو افزایش یافته است؛ حسین فرهادی، سخنگوی اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران این افزایش قیمت بی‌رویه را تائید کرد و توضیح داد: در اواخر سال گذشته با تغییر نرخ ارز نیمایی به بازار توافقی این سیگنال […]

به گزارش ایلنا، قیمت لوبیا چیتی در جایگاه یکی از حبوبات پرمصرف کشور تا 500 هزار تومان در هر کیلو افزایش یافته است؛ حسین فرهادی، سخنگوی اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران این افزایش قیمت بی‌رویه را تائید کرد و توضیح داد: در اواخر سال گذشته با تغییر نرخ ارز نیمایی به بازار توافقی این سیگنال به واردکنندگان حبوبات وارد شد که با افزایش نرخ حبوبات در آینده نزدیک روبه‌رو خواهیم شد. این اتفاق به کاهش عرضه از سوی تامین‌کنندگان و افزایش 30 تا 40 درصدی قیمت انواع حبوبات انجامید. علاوه بر این افزایش نرخ ارز در بازار آزاد در اواخر پارسال نیز به این گرانی دامن زد. این افزایش قیمت در مورد لوبیای چیتی بیشتر از دیگر حبوبات مشهود بود و افزایش قیمت این قلم کالا تا 200 درصد پیش رفت. 

 

وی افزود: با این حال با فروکش کردن نرخ ارز در هفته‌های گذشته قیمت انواع حبوبات از جمله لوبیا چیتی حدود 20 درصد کاهش پیدا کرد اما همچنان قیمت این کالا بی‌رویه گران است. لوبیا چیتی باید حداکثر با قیمت 200 هزار تومان در هر کیلو در اختیار مصرف‌کننده قرار بگیرد و در عمده‌فروشی‌ها حدود 150 هزار تومان  قیمت داشته باشد در حالی که اکنون قیمت عمده‌فروشی این کالا 270 هزار تومان در هر کیلو است. 

 

فرهادی تصریح کرد: هر رقمی بالاتر از ارقام یادشده برای لوبیا چیتی حبابی است که به دلیل عرضه قطره‌چکانی از سوی واردکنندگان ایجاد شده است.

 

سخنگوی اتحادیه بنکداران مواد غذایی اظهار کرد: در شرایطی که بازار در کمبود به سر می‌برد، واردکنندگان که عرضه‌کننده نیز هستند بدون توجه به تقاضای بازار با عرضه دوفاکتوره کنترل قیمت‌ها را در اختیار می‌گیرند. 

 

وی خاطرنشان کرد: البته لوبیاچیتی در داخل کشور در حوالی شیراز و خمین کشت می‌شود اما خشکسالی شیراز در سال گذشته تولید این کالا را کاهش داد و دولت باید برای جبران کاهش تولید داخل جریان واردات این کالا را تسهیل می‌کرد اما این اتفاق نیفتاد و بازار با کمبود روبه‌رو شد و تعادل آن بر هم ریخت. 

 

فرهادی اضافه کرد: در این شرایط تنها وزارت جهاد کشاورزی می‌تواند با ورود به بازار حباب قیمت لوبیاچیتی را از بین ببرد. 

 

وی همچنین از چین، قرقیزستان و ازبکستان به عنوان اصلی‌ترین مبادی واردات لوبیا چیتی به ایران نام برد. 

 

 

لینک کوتاه : https://bluestartailors.com/?p=31765

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.