تاریخ : سه شنبه, ۱۲ فروردین , ۱۴۰۴ Tuesday, 1 April , 2025
1

خطرات گردوغبار سمی مریخ در کمین فضانوردان

  • کد خبر : 14326
  • ۰۹ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۶:۱۰
خطرات گردوغبار سمی مریخ در کمین فضانوردان

به گزارش ایرنا، وبگاه سایِنس اَلِرت در گزارشی آورده است: یافته‌های جدید پژوهشگران دانشکده پزشکی کِک در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی (USC) نشان می‌دهد توفان‌های گردوغبار مریخ احتمالاً می‌توانند مشکلات تنفسی ایجاد کنند و خطر ابتلا به بیماری را افزایش دهند و آژانس‌های فضایی باید برای مقابله با این خطرات هم آماده شوند.   این توفان‌ها خطری […]

به گزارش ایرنا، وبگاه سایِنس اَلِرت در گزارشی آورده است: یافته‌های جدید پژوهشگران دانشکده پزشکی کِک در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی (USC) نشان می‌دهد توفان‌های گردوغبار مریخ احتمالاً می‌توانند مشکلات تنفسی ایجاد کنند و خطر ابتلا به بیماری را افزایش دهند و آژانس‌های فضایی باید برای مقابله با این خطرات هم آماده شوند.

 

این توفان‌ها خطری جدی برای مأموریت‌های رباتیک به‌شمار می‌روند و باعث ایجاد توفان‌های الکترواستاتیک می‌شوند که می‌توانند باعث ایجاد مشکل برای وسایل الکترونیکی و انباشته‌شدن گردوغبار روی صفحات خورشیدی شوند.

 

در دهه‌های آینده، ناسا و آژانس پروازهای فضایی سرنشین‌دار چین (CMS) قصد دارند فضانوردان خود را به مریخ بفرستند. این فضانوردان برای مأموریت‌های خود باید چند ماه روی سطح مریخ عملیات انجام دهند.

 

سیاره سرخ در هر سال مریخی (که معادل 686.98 روز زمینی طول می‌کشد)، با توفان‌های گردوغبار منطقه‌ای مواجه می‌شود که هم‌زمان با تابستان در نیمکره جنوبی است. هر سه سال مریخی (معادل پنج سال و نیم زمینی)، این توفان‌ها به اندازه‌ای سهمگین می‌شوند که همه این سیاره را در بر می‌گیرند و می‌توان آن را از زمین مشاهده کرد.

 

در سال‌های 2018 و 2022 میلادی، کاوشگر آپورچونیتی و فرودگر اینسایت پس از توفان گردوغبار در مریخ از بین رفتند.

 

بر اساس یافته‌های این گروه پژوهشی، اعزام مأموریت‌های سرنشین‌دار به مریخ چالش‌های زیادی از جمله مشکلات لجستیکی و خطرهایی برای سلامت فضانوردان به همراه دارد.

 

مریخ،اخبار علمی،خبرهای علمی

در 20 سال گذشته، کمترین فاصله میان زمین و مریخ 55 میلیون کیلومتر (34 میلیون مایل) یا تقریباً 142 برابر فاصله میان زمین و ماه بوده و در سال 2003 میلادی رخ داد. این کمترین فاصله دو سیاره در بیش از 50 هزار سال گذشته بوده است. با استفاده از روش‌های مرسوم، هر بار سفر فضانوردان از زمین به مریخ یا مریخ به زمین شش تا 9 ماه طول می‌کشد و در این مدت، آن‌ها تغییرات فیزیولوژیک ناشی از قرار گرفتن طولانی‌مدت در معرض ریزگرانش را تجربه خواهند کرد. این تغییرات شامل آتروفی عضلانی (تحلیل رفتن حجم و قدرت عضلات)، از دست دادن تراکم استخوان، ضعیف‌ شدن سیستم قلبی‌عروقی و مشکلات دیگر می‌شود.

 

همچنین خطر قرار گرفتن فضانوردان در معرض تشعشعات زیاد در طول سفر و هنگام کار بر روی سطح مریخ وجود دارد. ضمن اینکه قرار گرفتن در معرض رگولیت مریخ (خاک مریخ) نیز احتمالاً بر سلامت فضانوردان تأثیرات نامطلوبی خواهد گذاشت.

 

 

لینک کوتاه : https://bluestartailors.com/?p=14326

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.