به گزارش تسنیم به نقل از این عضو تیم مذاکره کننده ایران درباره زمان این مذاکرات، گفت: در پی پیشنهاد وزیر خارجه عمان برای برگزاری دور چهارم مذاکرات در روز یکشنبه، تهران موافقت خود را اعلام کرده است.
به گفته این منبع آگاه، این مذاکرات صرفا مرتبط با حوزهای هستهای و رفع تحریمها علیه ایران خواهد بود.
دور چهارم مذاکرات غیرمستقیم جمهوری اسلامی ایران و آمریکا که ابتدا قرار بود روز شنبه 3 مه برگزار شود بنابر اعلام طرفین، «بهدلایل لجستیکی و فنی» به تعویق افتاده بود.
عراقچی: یکشنبه دور چهارم مذاکرات غیر مستقیم با آمریکا آغاز خواهد شد
وزیر امور خارجه گفت: زمان مذاکرات و محل مذاکرات را کشور میزبان کشور که عمان باشد، تعیین میکند. دوستان عمانی از ما در مورد یکشنبه سوال کردند و ما نظر موافق خود را اعلام کردیم. ظاهرا با طرف مقابل هم صحبت داشتهاند و تا اینجا قرار است که مذاکرات یکشنبه برگزار شود.
وی افزود: مذاکرات مسیر خود را به سمت جلو میرود و طبیعی است که هرچه جلوتر برویم به مشورتهای بیشتر نیاز داریم به بررسیهای بیشتر نیاز دارد و هیئتها به زمان بیشتری برای بررسی مطالب مطرح شده احتیاج دارند. اما مهم این است که ما در مسیری رو به جلو در حرکت هستیم تا به تدریج وارد جزئیات شویم.
ویتکاف: تحریمهای تازه علیه ایران در راه است
«استیو ویتکاف» فرستاده ویژه رئیسجمهور آمریکا در اظهاراتی بدون توجه به رویکرد کشور خودش مدعی شد که اگر ایران در میز مذاکرات با آمریکا دچار «اشتباه» شود، همانطور که «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا گفته «جایگزین بدی برایشان به دنبال خواهد داشت».
فرستاده ویژه دونالد ترامپ طی مصاحبهای با پایگاه خبری محافظهکار «بریتبارت» گفت: «اگر ایران این اشتباه را مرتکب شود که میتواند در مذاکرات زمان را به تعویق بیندازد، جایگزین بدی در انتظار آنها خواهد بود؛ درست همانطور که رئیسجمهور ایالات متحده گفته است.»
این ادعای ویتکاف در حالی عنوان شده است که وزارت خزانهداری آمریکا روز پنجشنبه با انتشار بیانیهای از اعمال تحریمهای تازه علیه ایران و صادرات نفت آن خبر داد.
با وجود ادعای رئیس جمهور آمریکا برای انتخاب دیپلماسی با ایران، دولت او در سایه گفتوگوهای غیرمستقیم خود با ایران، از هیچ تلاشی برای هجمه وارد کردن به ملت و دولت ایران دریغ نکرده است.
ویتکاف در ادامه این مصاحبه با اشاره به مواضع رئیسجمهور آمریکا بیان کرد: «رئیسجمهور ترامپ به صلح از طریق قدرت معتقد است که اساسا بدین معناست که توسل به خشونت و جنگ به نفع کشور نیست و لزوما هم بهترین راه برای اعمال آتشبس، صلحهای دائمی یا هر چه که آن را بنامیم، نیست.»
وی افزود: «او رهبر یک ابرقدرت، قدرتمندترین ملت روی زمین است و اگر میخواست، میتوانست در همه جا نیروی نظامی اعمال کند اما فکر نمیکند در بسیاری از شرایط این کار مفید باشد. بنابراین گفتوگو و دیپلماسی راهی است که او میخواهد دنبال کند.»
فرستاده ویژه ترامپ در ادامه ادعاهای خود گفت: «من به رئیسجمهور ترامپ بسیار وفادار هستم و به سیاست او ایمان دارم. من به سیاست او در تلاش جهت حلوفصل مناقشه ایران از طریق گفتوگو اعتقاد دارم. اول از همه، این راهحل دائمیتر از هر جایگزین دیگری برای این بحران است و دقیقا نحوه نزدیک شدن ایران به برنامه هستهای را از نظر فیزیکی تغییر میدهد. اگر ما آنها را وادار کنیم که داوطلبانه از یک برنامه غنیسازی دور شوند، دائمیترین راه برای اطمینان از اینکه آنها هرگز سلاحی به دست نمیآورند، خواهد بود. بنابراین نسخه ترامپ در این رابطه بهترین نسخه است و امیدواریم که این چیزی باشد که آنها میخواهند انجام دهند زیرا همانطور که ترامپ میگوید جایگزین بهتر و عالی برای ایران وجود ندارد.»