به گزارش ایسنا، «کریل لوگوینوف» رئیس اداره سازمانهای بینالمللی وزارت خارجه روسیه میگوید که پیشنهاد «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه برای ایجاد یک اداره بینالمللی موقت در اوکراین تحت نظارت سازمان ملل بر اساس سوابق تاریخی است.
او روز یکشنبه به خبرگزاری تاس گفت که سازمان ملل از قبل تجربه اجرای چنین فرآیندی را دارد.
مسکو بارها اعلام کرده است که امضای توافق صلح با کییف امکانپذیر نیست زیرا دولت فعلی اوکراین مشروعیت ندارد.
دوره ریاستجمهوری ولادیمیر زلنسکی در ماه مه 2024 به پایان رسید، اما او بدون برگزاری انتخابات و با استناد به وضعیت جنگی در قدرت باقی مانده است.
پوتین اوایل این هفته پیشنهاد داد که ایجاد «مدیریت خارجی یا اداره موقت» تحت نظارت سازمان ملل میتواند به برگزاری انتخابات در اوکراین کمک کرده و مبنای قانونی برای مذاکرات فراهم کند.
او گفت توافق صلحی که با یک رهبر تازه انتخابشده امضا شود، «در سراسر جهان به رسمیت شناخته خواهد شد» و بعداً قابل لغو نخواهد بود.
با این حال، لوگوینوف اذعان کرد که «سازوکار رسمیای برای ایجاد چنین ادارههایی در سازمان ملل وجود ندارد.»
با این حال، او خاطرنشان کرد که سازمان ملل در چندین منطقه پس از درگیری، از جمله کامبوج، تیمور شرقی و اسلاونیای شرقی، نهادهای انتقالی ایجاد کرده و این امر سابقهای برای چنین ترتیباتی به شمار میرود.
او توضیح داد: «در همه موارد، گام نخست، دستیابی به توافق میان طرفهای درگیر – بهطور مستقیم یا از طریق میانجیها – درباره انتقال مناسب اختیارات به سازمان ملل بوده است.»
پس از دستیابی به توافق، طرفها یا میانجیهایشان درخواست رسمی خود را به سازمان ملل ارائه خواهند کرد. شورای امنیت از دبیرکل سازمان ملل خواهد خواست تا چارچوبی برای اداره موقت، شامل جدول زمانی و بودجه، تهیه کند.
لوگوینوف تأکید کرد که تصمیم نهایی بر عهده شورای امنیت سازمان ملل است، که پس از ارائه گزارشی از سوی دبیرکل درباره ساختار و وظایف اداره پیشنهادی اتخاذ خواهد شد.
با این حال، مقامات کییف این ایده را رد کردهاند.
«آندری کووالنکو» رئیس مرکز مقابله با اطلاعات نادرست اوکراین، در تلگرام ادعا کرد که این طرح تلاشی از سوی مسکو برای به تعویق انداختن مذاکرات صلح است.
واشنگتن هنوز بهطور رسمی درباره این پیشنهاد اظهار نظر نکرده است.
با این حال، خبرگزاری رویترز از قول یک سخنگوی ناشناس امنیت ملی کاخ سفید نقل کرد که حکومت اوکراین باید بر اساس قانون اساسی و اراده مردم این کشور تعیین شود.
در همین حال، «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل، روز جمعه این پیشنهاد را رد و تأکید کرد که «اوکراین دارای یک دولت مشروع است و این مسئله باید محترم شمرده شود.»
اما «دیمیتری مدودف» رئیسجمهور پیشین روسیه و معاون کنونی شورای امنیت این کشور، اظهارات گوترش را محکوم کرد و آنها را «دروغی دوگانه» خواند.
او در پستی در شبکه اجتماعی ایکس درباره زلنسکی نوشت: «این انگل نامشروع است. هیچ دلیلی برای احترام گذاشتن به او وجود ندارد. او شکست خورده، مردمش در حال مرگ هستند و کشورش در حال نابودی است.»
پوتین: الحاق گرینلند به آمریکا روندی تاریخی است
پوتین با تایید طرح ترامپ برای الحاق گرینلند ان را بخشی از یک روند تاریخی دانست و گفت: آمریکا برنامه های طولانی مدتی برای تصاحب این جزیره دانست اما تاکید کرد: این موضوع فقط به آمریکا و دانمارک مربوط است.
ارتش روسیه کنترل شهرک زاپوریژیا در دونتسک را به دست گرفت
وزارت دفاع روسیه امروز (یکشنبه) اعلام کرد که گروه نیروهای «سنتر» (مرکز) روسیه کنترل شهرک زاپوریژیا در دونتسک را به دست گرفته است.
این وزارتخانه در بیانیهای گفت: «در نتیجه اقدامات تهاجمی موفق، واحدهای گروه نیروهای مرکز، عملیات آزادسازی زاپوریژیا (واقع در جمهوری خلق دونتسک) را تکمیل کردند.
وزارت دفاع روسیه امروز همچنین اعلام کرد که گروه نیروهای روسیه (مرکز) 510 پرسنل نظامی اوکراینی را طی روز گذشته از بین برده است.
این وزارتخانه در بیانیهای اعلام کرد: تلفات تشکیلات مسلح اوکراین بالغ بر 510 نیروی نظامی، 7 خودروی موتوری و 4 قبضه توپخانه صحرایی بوده است.
این وزارتخانه گفت که گروه نیروهای یوگ (جنوب) روسیه طی روز گذشته 300 سرباز اوکراینی و یک انبار مهمات را نابود کرده است. علاوه بر این، کییف تا 240 نیروی نظامی و یک خودروی شناسایی جنگی دینگو ساخت بریتانیا را در درگیری با گروه نیروهای زاپاد (غرب) روسیه از دست داده است.
این وزارتخانه گفت که ایستگاههای جنگ الکترونیک نوتا و زاخیست افای و یک ایستگاه رادار رادار ساخت رژیم صهیونیستی هم منهدم شدند. این وزارتخانه افزود: در همین حال، گروه نیروهای وستوک (شرق) روسیه بیش از 140 سرباز اوکراینی را از بین برده است.