به گزارش عصرایران، رویترز به نقل از یک مقام ایرانی نوشت که طرح جایگزین در صورت شکست مذاکرات هستهای، ادامه همان استراتژیای است که پیش از این وجود داشت.
این استراتژی همچنین شامل تقویت روابط با متحدانی مانند روسیه و چین است.
رویترز همچنین به نقل از مقامات ایرانی و یک دیپلمات اروپایی نوشت: ایران از انتقال کامل ذخایر اورانیوم با غنای بالا به خارج از کشور خودداری میکند.
همچنین ایران از ورود به مذاکرات درباره برنامه موشکهای بالستیک خود امتناع میورزد.
عراقچی: در حال بررسی هستیم که دور بعدی مذاکرات را شرکت کنیم یا خیر
عراقچی در جمع خبرنگاران گفت: پاسخ درخواست های غیرمنطقی را قبلا دادیم و این صحبت های غیرمعمول کمکی به گفتگوها نمیکند. موضع ما کاملا روشن است غنی سازی چه با توافق چه بی توافق ادامه مییابد اما اگر طرف ها مایلند نسبت به برنامه صلح امیز ایران شفافیت وجود داشته باشد ما اماده هستیم اما در مقابل گفتگو درباره رفع تحریمها هم که ظالمانه به دلیل ادعاها درباره برنامه هسته ای ما مطرح کردند بردارند.
عراقچی افزود: اگر بیشتر از این تقاضاهایی داشته باشند و بخواهند از مواردی که حق ماست محروم کنند جایی برای پذیرش ندارد. در حال بررسی هستیم که دور بعدی مذاکرات را شرکت کنیم یا نه. در مقابل زیاده خواهی ها در پشت میز مذاکره مقابله میکنیم اما هیچگاه هم دیپلماسی را ترک نکردهایم.
تخت روانچی: مذاکره از طریق رسانهها کار درستی نیست/ باید ببینیم آمریکاییها در اتاق مذاکرات چه رویهای دارند
ایلنا | مجید تختروانچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه در پاسخ به این سوال که استیو ویتکاف نماینده رئیسجمهور آمریکا در مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا اظهار کرده است که هیچ میزانی از غنیسازی اورانیوم را برای ایران قابل نمیداند و از سوی دیگر وزیر امور خارجهمان نیز گفته است که ایران به غنیسازی خود ادامه خواهد داد، به نظر میرسد این اظهارات به معنای بنبست مذاکرات است، تصریح کرد: واقعیتی که با آن در جریان مذاکرات رو به رو هستیم این است که آمریکاییها مواضع متضاد و گاه متناقضی داشتهاند. برخی مواقع در خارج از مذاکرات، یک چیزی میگفتند و در داخل مذاکرات، سخن دیگری مطرح میکردند. یک مقام آنها یک حرفی میزد و مقام دیگری سخن متفاوتی را بیان میکرد.
وی ادامه داد: به هر حال، چیزی که مهم است این است که ما اعتقاد نداریم که مذاکره باید در خارج از اتاقهای مذاکره صورت بگیرد، یعنی اینکه از طریق رسانهها مذاکره انجام شود، این کار درستی نیست و آمریکاییها این کار را کردهاند. بنابراین ما باید ببینیم که آیا در محل مذاکرات هم همین روش را دنبال میکنند یا خیر.
تختروانجی تصریح کرد: ما اعلام کردهایم که خطوط قرمزی داریم و این خطوط قرمز هم خودمان به وجود نیاوردهایم، حق غنیسازی مسألهای است که در دل معاهده عدم اشاعه وجود دارد و هیچ کشوری نمیتواند برای اعضای یک معاهده تعیین کند که حق و حقوقشان چیست. یعنی اصلاً یک کشور این حق را ندارد بیاید بگوید چه چیزهایی به شما تعلق میگیرد و چه چیزهایی تعلق نمیگیرد.
معاون سیاسی وزیر امور خارجه با تاکید بر اینکه ما با عضویتمان در انپیتی به مزایایی میرسیم و هیچ کس نمیتواند درباره این مزایا بگوید که شما این حق را دارید یا ندارید، اظهار کرد: این حرف آنها از اساس بیپایه است و ما در مذاکرات این موضوع را خواهیم گفت و بر آن تأکید خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه پیشبینی آینده واقعاً سخت است و نمیتوانیم بگوییم که چگونه خواهد شد، گفت: ولی چیزی که با قطعیت میتوانیم بگوییم این است که ما هزینههای زیادی، چه معنوی و چه مادی، برای این برنامهمان (برنامه هستهای ایران) پرداخت کردهایم و بنابراین مهم است که بتوانیم به طور کامل از حقوقمان استفاده کنیم.