تاریخ : چهارشنبه, ۳ اردیبهشت , ۱۴۰۴ Wednesday, 23 April , 2025
1

سخنگوی وزارت خارجه: میانجیگری عربستان در مذاکرات تهران-واشنگتن گمانه‌زنی است/ روسیه همواره نقش مثبت و سازنده دارد

  • کد خبر : 28067
  • ۰۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۰
سخنگوی وزارت خارجه: میانجیگری عربستان در مذاکرات تهران-واشنگتن گمانه‌زنی است/ روسیه همواره نقش مثبت و سازنده دارد

به گزارش ایسنا،‌ «اسماعیل بقائی» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در گفت‌وگویی گزارش‌های رسانه‌ای درباره میانجیگری عربستان سعودی در مذاکرات غیرمستقیم تهران-واشنگتن را رد کرده و گفت: تمامی این‌ها صرفا شایعات و گمانه‌زنی رسانه‌ای است و با واقعیت سازگاری ندارد.   خبرگزاری ریانووستی با انتشار این مطلب گزارش داد که بقائی در گفت‌وگو با این […]

به گزارش ایسنا،‌ «اسماعیل بقائی» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در گفت‌وگویی گزارش‌های رسانه‌ای درباره میانجیگری عربستان سعودی در مذاکرات غیرمستقیم تهران-واشنگتن را رد کرده و گفت: تمامی این‌ها صرفا شایعات و گمانه‌زنی رسانه‌ای است و با واقعیت سازگاری ندارد.

 

خبرگزاری ریانووستی با انتشار این مطلب گزارش داد که بقائی در گفت‌وگو با این رسانه درباره نقش مسکو در این مذاکرات گفت: ما بر این باوریم که روسیه در آینده نیز به ایفای نقش مهم خود در مسئله هسته‌ای ایران ادامه خواهد داد. در حال حاضر،‌در مراحل اولیه مذاکرات  ایران-آمریکا قرار دایم، هنوز با واشنگتن وارد جزئیات نشده‌ایم تا بتوانیم پیش‌بینی دقیقی از مسائل هسته‌ای داشته باشیم اما مسلما،‌ همواره نقش مثبت و سازنده روسیه را به یاد داریم و فکر می‌کنیم که دوستان روسمان نیز آماده‌اند در صورتی که نیاز باشد، نقش سازنده خود را ایفا کنند.

 

دور اول مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا به میانجیگری عمان در 23 فروردین در مسقط برگزار شد.

 

شنبه گذشته 30 فروردین نیز دور دوم رایزنی‌های غیرمستقیم ایران و آمریکا با میانجی‌گری عمان در رم برگزار شد و طرفین نسبت به ادامه گفت‌وگوها ابراز خوش‌بینی کردند و قرار است ادامه رایزنی در عمان پیگیری شود.

 

دور سوم این مذاکرات برای شنبه 6 اردیبهشت برنامه‌ریزی شده است.

 

آسوشیتدپرس: مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا به سرعت پیش می‌رود

رسانه آمریکایی با اشاره به اینکه گفت‌وگوهای هسته‌ای تهران و واشنگتن به مرحله‌ای رسیده است که به‌عنوان سطح کارشناسی شناخته می‌شود، آن را نشانه پیشرفت سریع مذکرات دانست.

 

کارشناسان در گفت‌وگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس تاکید کردند که این لزوما به معنای قریب‌الوقوع بودن توافق نیست، اما این بدان معناست که مذاکرات بین «عباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران و «استیو ویتکاف» فرستاده ویژه رئیس جمهور آمریکا در غرب آسیا شکست نخورده است.

 

«کلسی داونپورت» مدیر سیاست منع اشاعه در انجمن کنترل تسلیحات که مدت‌هاست روز برنامه هسته‌ای ایران متمرکز است، می‌گوید: موافقت با گفت‌وگوهای فنی نشان می‌دهد که هر 2 طرف اهداف واقع‌بینانه و عمل‌گرایانه را برای مذاکرات بیان می‌کنند و می‌خواهند جزئیات را بررسی کنند.

 

او افزود: اگر ویتکاف در طول مذاکرات خود با عراقچی خواسته‌های حداکثری، مانند برچیده شدن برنامه غنی‌سازی ایران را مطرح می‌کرد، تهران انگیزه‌ای برای دیدار در سطح فنی نداشت.

 

آسوشیتدپرس خاطر نشان کرد: اما این سطح فنی همچنان پر از موانع احتمالی است.

 

«ریچارد نفیو» یکی از اعضای موسسه واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک که در جریان مذاکرات بر سر توافق هسته‌ای 2015 در وزارت امور خارجه ایالات متحده در مورد تحریم‌های ایران کار می‌کرد، معتقد است که مهم‌ترین عامل تعیین‌کننده ارزش گفت‌وگوهای کارشناسی در این است که آیا تعهد سیاسی برای انجام کاری وجود دارد، یا خیر و کارشناسان فقط باید جواب آن را بیابند.

 

نفیو تصریح کرد: اگر کارشناسان نیز مجبور باشند مفاهیم بزرگ را بدون توافق سیاسی مورد بحث قرار دهند، کار بیهوده خواهد بود.

 

 

لینک کوتاه : https://bluestartailors.com/?p=28067

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.