تاریخ : جمعه, ۳ مرداد , ۱۴۰۴ Friday, 25 July , 2025
0

سهمیه‌های کنکور زیر تیغ اصلاحات جدید | سهمیه‌ها چطور تعیین تکلیف می‌شوند؟

  • کد خبر : 58830
  • ۰۲ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۹:۴۵
سهمیه‌های کنکور زیر تیغ اصلاحات جدید | سهمیه‌ها چطور تعیین تکلیف می‌شوند؟

به گزارش شهرآرانیوز، سال‌هاست که سهمیه‌های کنکور در جهانِ دانش‌آموزان مانند یک چتر، سایه‌ای مبهم بر سر آنها انداخته و بحث و حاشیه‌های فراوانی را به همراه داشته است. سهمیه در کنکور به امتیازاتی گفته می‌شود که به گروه‌های خاصی از داوطلبان به منظور ایجاد فرصت‌های برابر یا جبران برخی از محدودیت‌ها در نظر گرفته شده […]

به گزارش شهرآرانیوز، سال‌هاست که سهمیه‌های کنکور در جهانِ دانش‌آموزان مانند یک چتر، سایه‌ای مبهم بر سر آنها انداخته و بحث و حاشیه‌های فراوانی را به همراه داشته است. سهمیه در کنکور به امتیازاتی گفته می‌شود که به گروه‌های خاصی از داوطلبان به منظور ایجاد فرصت‌های برابر یا جبران برخی از محدودیت‌ها در نظر گرفته شده است، اما در سال‌های اخیر، انتقاداتی از سوی داوطلبان و خانواده‌ها مطرح شد. برخی از این انتقادات مبنی بر آن بود که بعضی از سهمیه‌ها، داوطلبانی را که با سهل‌انگاری و نه به دلیل محدودیت و محرومیت‌ها به نتیجه دلخواه خود نرسیده‌اند، در جایگاه و رتبه‌های خوبی قرار می‌دهد.

 

این دست از انتقادات موجب شد طی سال‌های اخیر، تصمیمات متعدد و فراوانی درخصوص سهمیه‌های کنکور اتخاذ شود. روز یکشنبه (29 تیر 1404) وزیر علوم در همین خصوص اعلام کرد: سهمیه‌ها باید به گونه‌ای بازطراحی شوند که عدالت آموزشی حفظ شده و استعداد‌های واقعی بدون تبعیض وارد دانشگاه شوند. این بازنگری در سهمیه داوطلبان کنکور می‌تواند باعث تقویت روحیه دانش‌آموزان برای آزمون کنکور شده و حواشی ایجاد شده درمورد سهمیه‌ها را کاهش دهد. یک کارشناس آموزش و کنکور در گفت‌و‌گو با خبرنگار شهرآرانیوز، تحلیل‌ها و پیشنهاداتی را در این مورد ارائه کرده است که در ادامه می‌خوانید.

 

بازنگری در سهمیه‌های کنکور، گامی مؤثر برای تحقق عدالت آموزشی

پروین طالبیان با اشاره به انواع متعدد سهمیه‌ها در کنکور بیان کرد: سهمیه‌هایی که رتبه داوطلبان را به طور چشمگیری تحت تأثیر می‌دهد باعث شد که در یکی از جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی تصمیم به بازنگری در نحوه اعمال سهمیه‌ها مطرح و در دستور کار قرار گیرد.

 

وی در ادامه به اظهارات وزیر گریزی زد و افزود: پس از صحبت‌های وزیر درمورد سهمیه‌ها، قرار است پیش‌نویسی در این خصوص تدوین شده و برخی از سهمیه‌ها تجمیع شوند. به نظر نمی‌رسد صحبت از حذف سهمیه‌ها به میان آید چراکه در نقاط مختلفی از کشور به دلیل برخی از محرومیت و محدودیت‌های آموزشی وجود دارد و باعث می‌شود داوطلبانی که از این مناطق در آزمون شرکت می‌کنند، به حق اصلی خود نرسند. بنابراین برخی از سهمیه‌ها به تحقق اهداف عدالت آموزشی کمک می‌کنند، اما در برخی دیگر از این امتیازات نیز باید تجدیدنظر کرد؛ به عنوان مثال فردی که زمانی برای مطالعه آزمون نمی‌گذارد نباید به دلیل صرف داشتن سهمیه، رتبه خوبی را به دست آورد، این موضوع بحث اصلی گلایه‌ها درمورد سهمیه‌های کنکور است که انتظار می‌رود مورد توجه قرار گیرد.

 

این کارشناس آموزشی در ادامه جزئیات دیگری درمورد بازنگری سهمیه عنوان کرد و ادامه داد: علت لزوم بازنگری در سهمیه‌های این  است که برخی از این امتیازات منقضی شده‌اند و وجودشان به نوعی غیرمنطقی به نظر می‌رسد؛ به عنوان مثال سهمیه‌هایی که برای خانواده‌های آسیب دیده در جنگ 12 روزه تعریف شده است هم تا 10 الی 20 سال آینده منقضی خواهند شد و لازم است که در آن هم بازنگری‌هایی صورت بگیرد بنابراین بازنگری و تجمیع سهمیه‌ها در هر چند سال مفید و مؤثر خواهد بود.

 

طالبیان درنهایت نحوه اعمال سهمیه‌ها را به طوری که این کار بهترین روش در راستای تحقق عدالت آموزشی باشد عنوان کرد: مدنظر قرار دادن سابقه تحصیلی دانش‌آموزان در دوره تحصیل می‌تواند به نحوه اعمال سهمیه‌های کنکور کمک‌کننده باشد. در این روش اصل بر سابقه تحصیلی گذاشته خواهد شد و سهمیه تنها یک عامل یاریگر برای دستیابی به آنچه که برایش زحمت کشیده است، اعمال خواهد شد. برای استفاده از این روش می‌توان با بررسی پرونده سوابق تحصیلی، محل سکونت، امکانات تحصیلی و وضعیت مالی داوطلبان مدنظر قرار داد تا سهمیه‌ها به طور صحیح و منصفانه بر نتیجه کنکور تأثیر بگذارند.

 

 

لینک کوتاه : https://bluestartailors.com/?p=58830

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.