به گزارش دیده بان ایران به نقل از رسانه کانادایی گلوبال نیوز، آقای پیرنون که پیشتر به عنوان مدیرکل دفتر نگهداری راههای سازمان راهداری و حملونقل جادهای جمهوری اسلامی ایران فعالیت میکرد، یکی از 20 مقام ایرانی است که در خاک کانادا شناسایی شدهاند.
اتاوا از سال 2022 با هدف مقابله با نفوذ جمهوری اسلامی اقداماتی را برای شناسایی و اخراج مقامات پیشین و کنونی ایرانی مقیم کانادا آغاز کرده است.
آقای پیرنون 49 ساله با مترجم در جلسه هیات مهاجرت و پناهندگی کانادا حاضر شد و خود را راننده اوبر معرفی کرد. او در این جلسه به پرسشهای این هیات در رابطه با نقشش در ساختار نظام جمهوری اسلامی پیش از ورود به کانادا در سال 2022 و درخواست پناهندگی، پاسخ داد.
آژانس خدمات مرزی کانادا (CBSA) اعلام کرده است که آقای پیرنون به دلیل فعالیت به عنوان مدیرکل دفتر نگهداری راههای سازمان راهداری و حملونقل جادهای از مقامات ارشد جمهوری اسلامی به حساب میآید و در نتیجه حضور او در کانادا غیرقانونی است و باید اخراج شود. جلسه هیات مهاجرت و پناهندگی کانادا در جریان روند بررسی دلایل آژانس خدمات مرزی برای اخراج آقای پیرنون برگزار شد.
افشین پیرنون دارای مدرک کارشناسی ارشد مهندسی عمران است و برای 22 سال در وزارت راه جمهوری اسلامی ایران فعالیت میکرده است. او پیش از خروج از ایران در سال 2022 و در دورانی که محمد اسلامی، رئیس کنونی سازمان انرژی اتمی ایران، وزیر راه بود، در آن وزارتخانه به عنوان مدیرکل دفتر نگهداری راههای سازمان راهداری و حملونقل جادهای فعالیت میکرد. آقای اسلامی به دلیل ایفای نقش در توسعه برنامه هستهای ایران تحت تحریمهای کانادا، اتحادیه اروپا و بریتانیا است.
یورونیوز نوشت: آقای پیرنون ضمن رد هرگونه ایفای نقش در مسائل امنیتی، گفته است که هیچگونه اختیار و نفوذی به عنوان تصمیمگیرنده نداشته است. او همچنین گفته است که به عنوان یک کارشناس ایمنی جاده «جان انسانهای زیادی را نجات داده». او همچنین گفته است که «کار کردن برای دولت به منزله حمایت از آن نیست.»
آقای پیرنون گفت: «هر کاری در زندگیام کردم برای نجات جان انسانها بوده است و از زمانی که به کانادا آمدم، تمام تلاشم را کردم که شهروند خوبی برای جامعه کانادایی باشم.»
انتظار نمیرود که تا پایان سال جاری درباره پرونده آقای پیرنون تصمیمگیری شود.
دولت کانادا در سال 2022 اعلام کرد که ورود مقامات ارشد جمهوری اسلامی به این کشور ممنوع است و کسانی که در حال حاضر در کانادا حضور دارند، اخراج خواهند شد. این تصمیم در واکنش به سرکوب خشن اعتراضات زنان در ایران و حمایت دولتی جمهوری اسلامی از گروههایی نظیر حماس، حزبالله و حوثیهای یمن اتخاذ شد.
از زمان تشدید فشارهای کانادا بر جمهوری اسلامی ایران، ماموران مهاجرتی دهها پرونده درباره مقامهای ایرانی ساکن در این کشور را بررسی کردهاند. با این حال، تاکنون تنها دو پرونده به صدور حکم اخراج انجامیده و فقط یکی از مقامات پیشین جمهوری اسلامی به ایران بازگردانده شده است. سازمان خدمات مرزی اعلام کرده که چندین نفر دیگر بهصورت داوطلبانه کانادا را ترک کردهاند.