تاریخ : یکشنبه, ۵ مرداد , ۱۴۰۴ Sunday, 27 July , 2025
0

عکس روز ناسا از خوشه «امگا قنطورس»

  • کد خبر : 59411
  • ۰۴ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۹:۲۰
عکس روز ناسا از خوشه «امگا قنطورس»

به گزارش ایسنا به نقل از ناسا، خوشه ستاره‌ای کروی «امگا قنطورس» (Omega Centauri) حدود 10 میلیون ستاره بسیار قدیمی‌تر از خورشید را در حجمی به قطر حدود 150 سال نوری جای داده است.   این خوشه که با نام «ان‌جی‌سی 5139»(NGC 5139) نیز شناخته می‌شود، در فاصله 15 هزار سال نوری از زمین قرار […]

به گزارش ایسنا به نقل از ناسا، خوشه ستاره‌ای کروی «امگا قنطورس» (Omega Centauri) حدود 10 میلیون ستاره بسیار قدیمی‌تر از خورشید را در حجمی به قطر حدود 150 سال نوری جای داده است.

 

این خوشه که با نام «ان‌جی‌سی 5139»(NGC 5139) نیز شناخته می‌شود، در فاصله 15 هزار سال نوری از زمین قرار دارد و بزرگترین و درخشان‌ترین خوشه از میان حدود 200 خوشه کروی شناخته‌شده در هاله کهکشان راه شیری است.

 

اگرچه بیشتر خوشه‌های ستاره‌ای از ستاره‌هایی با سن و ترکیب یکسان تشکیل شده‌اند اما خوشه مرموز امگا قنطورس، حضور جمعیت‌های ستاره‌ای گوناگون را با طیف گسترده‌ای از سن و فراوانی مواد شیمیایی نشان می‌دهد. در واقع، امگا قنطورس ممکن است هسته باقی‌مانده یک کهکشان کوچک باشد که با کهکشان راه شیری ادغام شده است.

 

ستاره‌های غول‌پیکر امگا قنطورس با رنگی مایل به زرد در این نمای تلسکوپی واضح به راحتی قابل تشخیص هستند. کاوش این خوشه ستاره‌ای متراکم با «تلسکوپ فضایی هابل» به مدت دو دهه‌، شواهدی را از وجود یک سیاه‌چاله بزرگ در نزدیکی مرکز امگا قنطورس آشکار کرده است.

 

 

لینک کوتاه : https://bluestartailors.com/?p=59411

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.