به گزارش ایرنا از خبرگزاری تاس، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در واکنش به تهدیدهای دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا علیه ایران گفت: تهدیدهای خارجی علیه تهران برای بمباران زیرساختهای انرژی هستهای غیرقابل قبول است.
ماریا زاخارووا پنجشنبه 14 فروردین 1404 در نشستی خبری افزود: ما بارها گفتهایم که استفاده از نیروی نظامی توسط کشورهای مخالف ایران در موضوع هستهای، غیرقابل قبول است.
وی تصریح کرد: تهدیدها از خارج کشور، به عنوان مثال، بمباران زیرساختهای انرژی هستهای، پیامدهای رادیولوژیکی و بشردوستانه اجتنابناپذیر در مقیاس بزرگ و غیرقابل برگشت برای کل منطقه خاورمیانه و کل جهان خواهد داشت؛ از این رو، غیرقابل قبول هستند.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه تأکید کرد: ما متعهد به دستیابی به راهحلهای مذاکره پایدار هستیم که تعصبات و سوء تفاهمهای طرف غربی در مورد برنامه هستهای ایران را از بین ببرد.
وی اظهار داشت: در دستیابی به این راهحلها، منافع مشروع تهران در استفاده صلح آمیز از انرژی اتمی که ناشی از مشارکت ایران در معاهده منع گسترش سلاحهای جمعی است را در نظر میگیریم.
پیش از این نیز معاون وزیر امور خارجه روسیه با محکوم کردن لفاظیهای دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا گفت: روسیه آماده است که قبل از آنکه دیر شود به آمریکا و ایران کمک کند تا به یک توافق منطقی دست یابند.
سرگئی ریابکوف در مصاحبه با مجله اینترنشنال افرز افزود: در حالی که هنوز زمان وجود دارد، ما باید تلاش خود را برای دستیابی به توافق بر مبنای منطقی دوچندان کنیم.
وی تهدیدها و اولتیماتومهای رئیس جمهور آمریکا علیه ایران را ترفندی از سوی ترامپ برای تحمیل اراده خود به طرف ایرانی دانست و اظهار کرد: این رویکرد رئیس جمهور آمریکا تنها به پیچیدهتر شدن اوضاع خواهد انجامید.
دونالد ترامپ رئیسجمهوری آمریکا 11 فروردین 1404 در ادامه تهدیدهای ضد ایرانی خود در مصاحبه با شبکه «انبیسی نیوز» مدعی شد: «اگر ایران توافق نکند، بمباران خواهد شد؛ بمبارانی که مانند آن را هرگز ندیدهاند.»
در پی این تهدید، مدیرکل آمریکای وزارت امور خارجه، سرپرست سفارت سوئیس در تهران را بهعنوان حافظ منافع آمریکا احضار و یادداشت رسمی هشدار جمهوری اسلامی ایران را به وی ابلاغ کرد. وی ضمن محکومکردن اظهارات تنشزا و غیرقانونی رئیسجمهوری آمریکا، بر عزم جدی ایران برای واکنش قاطع و فوری به هرگونه تهدید تأکید کرد.
در همین حال اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با انتشار پیامی در ایکس، تهدید رئیسجمهوری آمریکا را «تقابل آشکار با ذات و جوهره صلح و امنیت بینالمللی» توصیف کرد. وی نوشت: «چنین تهدیدی نقض فاحش منشور ملل متحد و پشتپا زدن به رژیم پادمانهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی است. خشونت، خشونت میآورد و صلح، صلح میآفریند. ایالات متحده میتواند انتخاب کند؛ همراه با آثار و تبعاتش.»
معاون سیاسی وزارت امور خارجه نیز پنجشنبه 14 فروردین 1404 محکومیت سخنان رئیس جمهور آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران از سوی مجامع بین المللی از جمله سازمان همکاری شانگهای را خواستار شد.
مجید تخت روانچی در نشست معاونان وزیران امور خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای به میزبانی مسکو، سخنان ترامپ را خطرناک و در تضاد با اصول اساسی حقوق بینالملل و منشور سازمان ملل خواند که استفاده از زور علیه تمامیت ارضی و استقلال سیاسی کشورها را منع میکند.
وی با اشاره به درخواست ایران از شورای امنیت سازمان ملل برای محکومیت این سخنان، از سازمان شانگهای نیز خواست تا موضع مشابهی را در محکومیت این رویکرد آمریکا، در جهت حفظ صلح و امنیت بین المللی اتخاذ کند.
آمریکا چه کالاهایی را از ایران وارد میکند؟
سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت گفت: میزان صادرات ایران به آمریکا در 11 ماه نخست سال 1403، 84 تن به ارزش 172 هزار و 621 دلار بوده که این آمار مربوط به صادرات مستقیم به آمریکا بدون ارسال به کشورهای واسطه است که بیش از 55 درصد آن محصولات غذایی بودند.
سید روحالله لطیفی، سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران گفت: میزان واردات کالا از آمریکا در 11 ماهه نخست سال 1403 حدود یک هزار و 431 تن به ارزش 93 میلیون و 684 هزار و 665 دلار بوده است.
وی گفت: 75 درصد از واردات کالا از کشور آمریکا شامل انواع دارو، مکملهای غذایی، کیتهای آزمایشگاهی، مواد اولیه جراحی، دندانپزشکی و دستگاههای پزشکی بوده و مابقی شامل مواد غذایی، اسانسها و مکملهای غذایی، انواع اسید و نهادههای مولد دامی برای تکثیر نژاد دام از جمله جوجه، دام سنگین و میگو بوده است.