به گزارش فارس، عباس علی آبادی وزیر نیرو امروز در مراسم افتتاح پروژههای برق خورشیدی در سراسر کشور که به صورت ویدیو کنفرانسی از وزارت نیرو مدیریت میشد گفت،ما در حال حاضر حدود 37 هزار پروانه احداث نیروگاه خورشیدی به ظرفیت 70 هزار مگاوات متقاضی در صف انتظار داریم که باید نسبت به احداث آن اقدام کنند که اگر این کار انجام نشود پروانه آنها لغو و فرصت به دیگران داده میشود.
علی آبادی این را هم گفت ما نمیخواهیم صدور پروانه موجب فساد و پروانه فروشی شود و اگر کسی اقدام نکند پروانهاش لغو میشود.
به گفته وزیر نیرو خاموشیها برای ما مهم است و من از بابت خاموشیهای غیر برنامهریزی شده از مردم عذرخواهی میکنم و شرمنده مردم هستم اما پایداری شبکه برای ما بسیار مهم است و نباید اجازه دهیم تحت هیچ شرایطی شبکه برق به صورت کامل از دسترس خارج شود.
وزیر نیرو همچنین گفت ما در اوج مصرف برق بین 75 تا 80 درصد کل نیاز برق کشور را تامین و میزان کسری حداکثر بین 20 تا 25 درصد است اما همین مقدار هم قابل تحمل نیست.
به گفته علی آبادی در دنیا با فراگیری هوش مصنوعی کمبود برق در همه جا حس خواهد شد و بحث فروپاشی شبکه هستیم.
وزیر نیرو این را هم گفت امسال دمای هوا در کشور بین 4 تا 5 درجه افزایش یافت البته یک ماه هم زودتر درجه گرما اتفاق افتاده است.
وزیر نیرو گفت بر اساس گزارش سازمان بینالمللی ایرنا با گرم شدن یک و نیم درجه دما باید رشد انرژیهای تجدید پذیر سه برابر شود تا بتواند این گرما را جبران کند.
وزیر نیرو همچنین گفت به گزارش بریتیش پترولیم تقاضای نفت در سال 2025 به اوج میرسد بعد از آن دنیا به سمت انرژیهای خورشیدی حرکت میکند.
وی گفت همچنین ایلان ماسک گزارش داده است که آینده انرژی دنیا در اختیار برق خورشیدی خواهد بود.
به گفته وزیر نیرو گرچه میزان تولید برق از 7000 مگاوات در ابتدای انقلاب اسلامی هم اکنون به 95 هزار مگاوات رسیده و این اقدام خوبیست اما هنوز به وضعیت مطلوب نرسیدیم.
علی آبادی این را هم گفت توسعه هوش مصنوعی نیاز به توسعه زیرساخت برق دارد و باید روند تشکیل سرمایه گذاری در برق را آسان کنیم که در آن صورت به قول معروف قورباغه هم ابوعطا میخواند.
وزیر نیرو تاکید کرد شرکتهای سرمایهگذار در زمینه صنعت و برق حتماً باید سود کنند تا بتوانیم ناترازیهای برق را از این طریق برطرف کنیم.
وی بحث نیروگاهسازی ایران اشاره کرد و گفت من در شرکت قبلی که بودم 12 و نیم هزار مگاوات نیروگاه در داخل و حدود 3000 مگاوات نیروگاه برق در خارج ساختم و تلاش کردیم مسیر سرمایهگذاری در تولید برق را هموار کنیم.
وزیر نیرو همچنین به بحث ذخیره سازی برق توسط باتریها اشاره کرد و گفت گرچه به انرژی خورشید تاکید میکنیم اما در زمانهایی مانند شب که خورشید وجود ندارد، از نیروگاههای برق آبی برای شبکه استفاده میکنیم.
وی با بیان اینکه به صنعت فولاد انرژی زیادی مصرف میکند گفت ما برای تامین برق فقط از گاز متان نباید استفاده کنیم بلکه میتوانیم برای تولید برق از هیدروژن سبز نیز استفاده کنیم و بروکراسیهایی که در مسیر سرمایهگذاران قرار دارد را باید برطرف کرده و مسیر سرمایهگذاری را هموار کنیم.
وزیر نیرو از سرمایهگذاران بخش خصوصی گفت برای کمک به دولت و مردم الان وقت سرمایهگذاری است و فردا ممکن است دیر باشد.