رئیس جمهور عدالت را نور چشم هر جامعهای توصیف و تصریح کرد: اگر این سامانههای دادهمحور اجرا شوند، عدالت، انصاف و حق در جامعه اجرا خواهند شد. اگر کاداستر در کشور به طور کامل اجرا شده بود، آیا امروز شاهد زمینخواری، کوهخواری و جنگلخواری بودیم.
پزشکیان خاطرنشان کرد: وقتی متون ادعیه، روایات و آیات را مرور میکنیم، میبینیم که هیچ قانون و قاعده مشابهی در جهان در این حد متعالی و انساندوستانه نیست. ما باید تلاش کنیم عامل به این دستورات و توصیهها باشیم. دولت در حال تهیه طرحهایی برای حمایت از معیشت اقشار محرومتر، بر پایه محوریت مساجد، محلات و خانوادهها است و از نهادهای مرتبط با مساجد و محلات برای جمعآوری اطلاعات لازم و نیز اجرای این طرحها کمک خواهیم گرفت.
وی با تکرار این نکته که اگر به دستورات و توصیههای اسلام عمل کنیم، بسیاری از مشکلات حل خواهند شد، اظهار داشت: شهید بهشتی تاکید میکند که اگر جامعهای را دیدید که نمیدانستید چه دین و آیین و مسلکی دارند، نگاه کنید و ببینید که اگر به اخلاق، حق، عدالت و انصاف عمل میکنند، بدانید که آنها صالح و مسلم هستند و اگر نه صالح و مسلم نیستند.
رئیس جمهور از بخشهای نظارتی زیر نظر وزارت دادگستری و نیز دیگر دستگاههای نظارتی خواست که اگر به تخلف و اشکالی برخوردند، منتظر نمانند تا آن تخلف بزرگ و عمیقتر شود، بعد با آن برخورد کنند و افزود: تخلف و متخلف را با نگاه اسلامی ببینید و از همان ابتدا به او تذکر دهید که اشتباهش را اصلاح کند؛ در سامانههای اطلاعاتی و هوشمند نیز این امکان را در نظر بگیرید که بتوان تخلفات را در همان بدو وقوع کنترل و اصلاح کرد.
پزشکیان تاکید کرد که فقر و تبعیض زیبنده جامعه اسلامی نیست و باید تمام تلاش خود را به کار بگیریم که مشکلات و به خصوص فقر و آثار و تبعات آن را از چهره و بطن جامعه بزداییم.
پیش از سخنان رئیس جمهور، وزیر و چند تن از معاونان وزارت دادگستری در سخنانی به ارائه گزارشی از عملکرد بخشهای تحت مدیریت خود و نیز تشریح دیدگاهها، مطالبات و پیشنهادات خود پرداختند.