تاریخ : جمعه, ۲ خرداد , ۱۴۰۴ Friday, 23 May , 2025
0

عکس روز ناسا از کهکشان مارپیچی آفتاب‌گردان

  • کد خبر : 41058
  • ۰۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۳۰
عکس روز ناسا از کهکشان مارپیچی آفتاب‌گردان

به گزارش ایسنا به نقل از ناسا، «مسیه 63«(Messier 63) یک کهکشان مارپیچی درخشان در آسمان شمالی است که حدود 30 میلیون سال نوری از ما فاصله دارد و در صورت فلکی «تازی‌ها»(Canes Venatici) قرار گرفته است.   این کهکشان جزیره‌ای باشکوه که با نام «ان‌جی‌سی 5055»(NGC 5055) نیز فهرست‌بندی شده، حدود 100 هزار سال […]

به گزارش ایسنا به نقل از ناسا، «مسیه 63«(Messier 63) یک کهکشان مارپیچی درخشان در آسمان شمالی است که حدود 30 میلیون سال نوری از ما فاصله دارد و در صورت فلکی «تازی‌ها»(Canes Venatici) قرار گرفته است.

 

این کهکشان جزیره‌ای باشکوه که با نام «ان‌جی‌سی 5055»(NGC 5055) نیز فهرست‌بندی شده، حدود 100 هزار سال نوری قطر دارد و تقریباً به اندازه کهکشان راه شیری خودمان است. هسته درخشان و بازوهای مارپیچی باشکوه آن، نام محبوب «کهکشان آفتاب‌گردان» را به آن بخشیده است.

 

نوردهی فوق‌العاده عمیق این عکس، حلقه‌های کم‌نور و جریان‌های ستاره‌ای پیچ‌خورده را نیز در هاله کهکشان نشان می‌دهد. این جریان‌های ستاره‌ای که تقریباً 180 هزار سال نوری از مرکز کهکشان امتداد دارند، احتمالا بقایایی از کهکشان‌های اقماری هستند که در اثر جزر و مد از هم گسیخته شده‌اند. سایر کهکشان‌های اقماری از جمله کهکشان‌های کوتوله را می‌توان در این تصویر میدان دید گسترده قابل توجه مشاهده کرد که احتمالا طی چند میلیارد سال آینده در جریان‌های ستاره‌ای مسیه 63 نقش دارند.

 

 

لینک کوتاه : https://bluestartailors.com/?p=41058

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.