به گزارش شفقنا به نقل از تلویزیون العربی، اوجالان اعلام کرد: «عملیات مسلحانه علیه ترکیه به صورت داوطلبانه پایان یافته است.»
وی با درخواست از پ.ک.ک برای «گذار کامل» به سیاستهای دموکراتیک، گفت: «ایجاد یک چارچوب سیاسی برای روند صلح بین پ.ک.ک و ترکیه بسیار مهم است.»
رهبر پ.ک.ک اظهار داشت:« روشهای مناسب برای زمین گذاشتن سلاح از طریق گامهای عملی سریع تعیین خواهد شد»
اوجالان در یک پیام ویدیویی گفت: «گذار داوطلبانه از مبارزه مسلحانه به سیاست دموکراتیک یک باخت نیست، بلکه باید به عنوان یک دستاورد تاریخی ارزیابی شود.»
وی در پایان از پارلمان ترکیه خواست تا کمیتهای برای نظارت بر فرایند صلح و خلع سلاح پ ک ک تشکیل دهد.
در 1 مارس، پ. ک. ک در پاسخ به درخواست عبدالله اوجالان، سرکرده این گروه که در حال حاضر در حال گذراندن حبس ابد در ترکیه است، برای انحلال و خلع سلاح حزب، آتشبس با آنکارا اعلام کرد.
این حزب بین 5 تا 7 مه کنفرانسی در عراق برگزار کرد تا در مورد تصمیم به زمین گذاشتن سلاحهایش بحث کند. آوریل گذشته، رسانههای ترکیه گزارش دادند که مقامات ترکیه تهدید کردهاند که در صورت امتناع حزب کارگران کردستان (پ. ک. ک) از زمین گذاشتن سلاحهایشان، تابستان امسال عملیات نظامی علیه این حزب آغاز خواهند کرد.
درگیری ترکیه با پ. ک. ک در سال 1984 آغاز شد و در سال 2015 از سر گرفته شد. ترکیه عملیات شاخه زیتون و بهار صلح را در سوریه در سالهای 2018 و 2019 و عملیات پنجه را در عراق در سال 2022، علیرغم اعتراضات دمشق و بغداد، آغاز کرد.
آنکارا اصرار داشت که این عملیاتها با هدف محافظت از مرزهایش در برابر تهدیدات امنیتی ناشی از شبهنظامیان کُرد انجام شده است.