به گزارش فارس، شکست تیم فوتبال پرسپولیس مقابل سپاهان حالا باعث یک زلزله مدیریتی در این باشگاه شده و رضا درویش، مدیرعامل این باشگاه پس از 3 سال در نهایت شب گذشته از سمت خود استعفاء کرد.
با استعفای درویش حالا نامهای مختلفی برای جایگزینی او مطرح شده و باید دید که هیئت مدیره این باشگاه فردا (دوشنبه) چه تصمیمی در این خصوص خواهند گرفت.
دلایل ناکامی پرسپولیس به خصوص در فصل جاری باعث شد تا درویش تحت فشار زیادی قرار بگیرد و پس از گمانهزنیهای بسیار، از سمت خود کنار برود.
یکی از انتقادهایی که به درویش در این سالها شده بحث نقلوانتقالات بود که باعث شد پای بازیکنان بیکیفیت خارجی به پرسپولیس باز شود. این بازیکنان نه تنها نتوانستند برای پرسپولیس موثر باشند بلکه باعث شدند تا این باشگاه بیش از چند صدهزار دلار به آنها بپردازد، آن هم بدون اینکه خروجی خاصی داشته باشند.
از طرف دیگر نقلوانتقال بازیکنان داخلی هم از موارد دیگری بود که منجر به انتقاد از وی شد.
بازیکنان کارآمدی از پرسپولیس جدا شدند، اما جایگزینان آنها نتوانستند جای خالی این بازیکنان را به خوبی پر کنند تا در نهایت پرسپولیس امسال به یک بازنده تمامعیار تبدیل شود.
در خصوص نقل و انتقالات، اما یک نکته عجیب وجود دارد و آن هم جذب 2 بازیکن جوان و گمنام توسط این باشگاه است که مورد جالبی هم محسوب میشوند!
عرفان شیروانی و عرفان ملاپور، دو بازیکن جوان و گمنامی بودند که کمتر کسی سابقه فوتبالی از آنها سراغ داشت، اما این دو بازیکن به پرسپولیس پیوستند.
نکته عجیب در خصوص این دو آن است که در هیچ کدام از بازیهای پرسپولیس در لیگ برتر، جام حذفی و لیگ نخبگان آسیا حتی در لیست این تیم هم قرار نگرفتند تا مشخص نشود که جذب آنها به چه دلیل صورت گرفته است؟!
این در حالیاست که پرسپولیس با 3 مربی در این فصل کار کرد؛ خوان کارلوس گاریدو، کریم باقری و اسماعیل کارتال که در مقاطعی سرمربیگری پرسپولیس را بر عهده داشتند هیچگاه به این دو بازیکن اعتماد نکردند و آنها را در هیچ کدام از بازیها نه در ترکیب و نه در لیست قرار ندادند تا دلیل جذب آنها توسط رضا درویش مبهم باقی بماند!
این نقلوانتقال عجیب در حالی انجام شده که ملاپور در حدود 10 میلیارد تومان و شیروانی هم بیش از 6 میلیارد تومان با پرسپولیس قرارداد بستند، اما هیچگاه در لیست پرسپولیس قرار نگرفتند.
به احتمال فراوان فردا درویش پس از 3 سال و چند ماه از مدیرعاملی پرسپولیس کنار خواهد رفت، اما راز برخی از نقلوانتقالات این باشگاه که همواره پر سروصدا و حاشیه بود همچنان سر به مُهر باقی بماند تا با گذر زمان، مسائل زیادی در این باره مشخص شود.
***
پرسپولیس: 500 میلیارد درآمد، 622 میلیارد هزینه!
باشگاه پرسپولیس صورتهای مالی منتهی به آخرین روزهای 1403 را منتشر کرده است.
ورزش سه | باشگاه پرسپولیس پس از صورتهای مالی خرداد 1403 حالا اقدام به انتشار صورت سود و زیان دوره 9 ماهه منتهی به پایان این سال کرده که وضعیت مالی این باشگاه در فصل جاری رقابتهای لیگ ایران را به نمایش میگذارد که یک سنجه بسیار خوب برای بررسی شرایط اقتصادی این باشگاه را به دست میدهد.
بر این اساس درآمدهای عملیاتی باشگاه پرسپولیس از 288 میلیارد تومان به 500 میلیارد تومان رسیده که رشد 73 درصدی را نشان میدهد و یک دستاورد برای این باشگاه محسوب میشود. البته در این صورت مالی اشارهای به جزئیات درآمدزایی نشده اما اساسا درآمد عملیاتی به معنای مقدار پولی است که از فعالیت اصلی خود به دست میآورد؛ شامل اسپانسر، بلیت فروشی، تبلیغات محیطی و … .
این فصل پرسپولیس باتوجه به امضای قرارداد همکاری با چند شرکت برای موضوع اسپانسری، موفق شد این درآمد عملیاتی بسیار خوب را به دست بیاورد تا بخشی از هزینههای خود را از این طریق پوشش بدهد.
فصل گذشته پرسپولیس در ازای 288 میلیارد درآمد عملیاتی 500 میلیارد تومان بهای تمام شده درآمد عملیانی داشت. بهای عملیاتی به معنای مقدار پولی است که باشگاه برای فعالیت اصلی خود هزینه میکند یا عددی که باشگاه برای به دست آوردن درآمد عملیاتی خرج کرده است. اینجا شامل حقوق و دستمزد بازیکنان و مربیان، هزینه سفر و البته برگزاری مسابقه و اجاره استادیوم میشود.
این عدد از 500 میلیارد فصل گذشته به 622 میلیارد تومان این فصل رسیده است. به عبارتی پرسپولیس از نظر درآمدزایی عملیاتی توانسته به مقدار هزینه فصل گذشته برسد اما هزینهها باتوجه به تورم بیشتر شدند و از درآمدزایی باشگاه فراتر رفتند.
فصل گذشته تا اسفند 1402
درآمد عملیاتی: 288 میلیارد تومان
بهای تمام شده: 500 میلیارد
این فصل تا اسفند 1403
درآمد عملیاتی: 500 میلیارد
بهای تمام شده: 622 میلیارد
به عبارتی ضرر ناخالص 210 میلیاردی پرسپولیس به عدد 122 میلیارد تومان نزول کرده که این هم یک دستاورد محسوب میشود اما این تمام ماجرا نیست و برای رسیدن به ضرر خالص باید پیمایش دیگری را هم پشت سر گذاشت.
باشگاه پرسپولیس برای اداره امور خود در باشگاه 46 میلیارد تومان هزینه کرده که نشان میدهد نسبت به سال گذشته در وضعیت انقباضی قرار داشته است.
قرمزها در بخش سایر درآمدها عدد 139 میلیارد تومان را ثبت کردند که این عدد شامل دریافت مبالغ برای رضایتنامه بازیکنان و … میشود که باتوجه به فروش عبدالکریم حسن، یک عدد فوقالعاده را برای این باشگاه رقم میزند و باعث میشود تا زیان عملیاتی این باشگاه به 29 میلیارد تومان کاهش یابد.
اما نکته منفی و سوال برانگیز در بخش هزینههای مالی است که نشان میدهد که این عدد به حوالی 35 میلیارد تومان رسیده است. هزینه مالی عبارت است از میزان جریمه یا سودی که باشکاه بابت دریافت وام بدهکار است.
پرسپولیس در سالهای گذشته وامهای متعددی را بانکهای مختلف از جمله بانک شهر دریافت کرد که حالا باعث شده تا این باشگاه در صورت مالی یک بدهی 35 میلیاردی را هم ثبت میکند که با اصل وام متفاوت است و نشان میدهد پرسپولیس برای جریمه دیرکرد و بهره، 35 میلیارد تومان پرداخت خواهد کرد.
با این عدد زیان خالص باشگاه پرسپولیس به 64 میلیارد تومان میرسد که نسبت به سال گذشته افرایش 63 میلیارد تومانی را نشان میدهد.
بنابراین باشگاه پرسپولیس امسال 63 میلیارد تومان به صورت خالص در زیان بوده است.